לינגוויני ריקוטה ולימון

פסטת קיץ מהירה
  • זמן: 15 דקות
  • דרגת קושי: קל

את המנה הזו אפשר להכין ממש בזמן שלוקח לפסטה להתבשל. 10-12 דקות ויש לכם צהריים קלילים וטעימים במיוחד. שילוב של זוקיני עם גרידת לימון יוצר פסטה מרעננת שאפשר לאכול חמה או בטמפ׳ החדר.

לינגווני ריקוטה ולימון

חומרים ל 5 מנות

1 חבילת לינגוויני  De Cecco

5 זוקיני (או קישואים)

3 שיני שום פרוסות

3 כפות שמן זית De Cecco

1/2 כוס זיתים שחורים חתוכים

גרידה מלימון שלם

מלח

פלפל שחור

קורט צ׳ילי יבש

150 גר׳ גבינת ריקוטה

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הפסטה ע״פ הוראות יצרן עד למרקם אל דנטה.

2. בעזרת קולפן יוצרים רצועות דקות של זוקיני.

3. מחממים מחבת עם שמן זית, מטגנים קלות את השום ומוסיפים את רצועות הזוקיני והזיתים. מקפיצים כ 2 דקות.

4. מתבלים במלח, פלפל שחור צ׳ילי וגרידת לימון.

5. מוסיפים למחבת את הפסטה ומערבבים היטב עד שהפסטה סופגת את טעמי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול.

6. מניחים בכל צלחת מנת פסטה ומעליה 2 כפות גבינת ריקוטה, מפזרים מעל המנה עוד קצת גרידת לימון ומגישים.

בתאבון!!!

מוצרים מהמתכון

פסטה לינגוויני
פסטה ספגטיני
שמן זית כתית טהור
מלח ים אטלנטי