ראגו קאלמרטה

ממסעדת טורקיז
  • זמן: 90 דקות
  • דרגת קושי: בינוני

חומרים להכנת 4-5 מנות

500 גרם פסטה קלמרטה De Cecco

½ ק"ג בשר בקר לבישול ארוך חתוך לקוביות 1 ס״מ 

מלח /פלפל

2 כפות שמן זית De Cecco

1 בצל קצוץ לקוביות

2-3 שיני שום כתושות

2 גזרים קצוצים קוביות

1 כרישה (רק החלק הלבן) קצוצה

2 גבעולי סלרי קצוצים דק

4-5 פטריות שמפיניון קצוצות

2 פטריות פורטובלו

2-3 ענפי טימין

2 ענפי רוזמרין

כוס שמנת (לא חובה)

חצי כוס יין לבן חצי יבש

כוס ציר בקר (אפשר גם מים)

להגשה: 

חופן עלי בזיליקום 

פרמז'ן מגורד

אופן ההכנה:

  1. מתבלים את נתחי הבשר במלח ופלפל. בסיר בינוני מחממים שמן זית וצורבים את הבשר מכל צדדיו לאחר שהבשר מקבל מעט צבע שחום מוציאים מהסיר.

  2. מוסיפים מעט שמן ומטגנים את הירקות עד שמתקבל צבע חום עדין.

  3. מחזירים את הבשר לסיר ומוסיפים טימין, רוזמרין ויין לבן. ממתינים 4 דקות ומוסיפים מים או ציר.

  4. מבשלים על חום נמוך שעה וחצי לפחות.

  5. מוסיפים שמנת ומבשלים עוד עשרים דקות. טועמים ומתקנים תיבול.

  6. מבשלים את הפסטה ע״פ הוראות היצרן, מסננים ומעבירים לתבשיל הבשר. מבשלים יחד את הפסטה עם התבשיל כ 5 דקות תו כדי ערבוב כדי שתספוג את הטעמים.

  7. בהגשה ניתן להוסיף מעט עלי בזיליקום ופרמז'ן מגורד.

 

**אין לכם כוח לבשל? אתם יכולים להזמין את המנה ממסעדת טורקיז

דרך האתר http://www.turkiz-rest.co.il/

מוצרים מהמתכון

שמן זית כתית טהור