ריגטוני טונה חריפה

ממסעדת מגזינו
  • זמן: 20 דקות
  • דרגת קושי: קל

מנת פסטה חריפה מאזור סיציליה. ניתן להשתמש בטונה, סרדינים או מקרל. בשרניות הדג משתלבת נהדר עם פסטת מזי ריגטוני. מומלץ להגיש עם רבע לימון בצד.

מרכיבים ל 4-5  מנות

4 פחיות טונה לבנה אורטיז בשמן (110 גרם כל אחת)

1 חבילת פסטה מזי ריגטוני De Cecco  

1 פלפל ירוק חריף פרוס לטבעות (ניתן לשנות כמויות בהתאם למידת החריפות הרצויה)

3 שיני שום קצוצות

3 פילטים אנשובי

400 מ"ל רוטב עגבניות פאסטה של Mutti

½  כפית צ'ילי יבש גרוס

מלח לפי הטעם

½  כוס פטרוזיליה קצוצה

שמן זית De Cecco

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפסטה ע״פ הוראות היצרן. בתום הבישול שומרים בצדכוס אחת ממי הבישול.

  2. במחבת רחבה ועמוקה מחממים 3 כפות שמן זית עם שום, פלפל ירוק חריף ואנשובי עד להזהבת השום.

  3. מוסיפים צ'ילי יבש ומיד לאחר מכן את רוטב הפאסטה. מבשלים למשך 5 דקות על להבה בינונית.

  4. מסננים את השמן מפחיות הטונה ומוסיפים למחבת תוך כדי פירוק לחתיכות גסות.

  5. מתבלים במלח לפי הטעם.

  6. מעבירים למחבת את הפסטה המבושלת יחד עם כמה כפות ממי הבישול.

  7. מקפיצים הכל יחד מעל אש בינונית ומפזרים פטרוזיליה. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

  8. מעבירים לצלחת הגשה ומזלפים מעט שמן זית מעל.

 

**אין לכם כוח לבשל? אתם יכולים להזמין את המנה במסעדת מגזינו דרך האתר http://www.magazzino.co.il/

מוצרים מהמתכון

פסטה ריגטוני קצרה
פאסטה- מחית עגבניות
טונה לבנה

טונה לבנה

20.00 ₪
שמן זית כתית טהור