נזיד עגבניות ושעועית
- זמן: 60 דקות
- דרגת קושי: בינוני
מתכון נהדר לימי החורף הקרים, הוא עשיר בירקות וקטניות ומשביע בזכות תוספת של פסטה קטנטנה.
חומרים ל 6-8 מנות
3 כפות שמן זית
2 גזרים גודל בינוני
2 מקלות סלרי
1 בצל
2 שיני שום
2 כוסות תערובת של שעועית וחומוס מבושלים (אפשר משומר או קפוא)
2 פחיות עגבניות שרי Mutti
1 כף רכז עגבניות Mutti
1 כוס מים/ציר מרק
1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
½ כפית פפריקה מעושנת La chinata
להגשה:
פסטה קטנה למרק Stellete De Cecco
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
-
במעבד מזון, טוחנים גזר, סלרי, בצל ושום למרקם גס.
-
מחממים שמן זית במחבת עמוקה ורחבה (סוטאז׳) ומטגנים את תערובת הירקות הקצוצים למשך 5 דקות. מוסיפים את השעועית והחומוס ומערבבים.
-
מוסיפים את העגבניות שרי, הרכז והמים או ציר. מערבבים ומביאים לרתיחה.
-
מנמיכים את האש ומבשלים משך שעה לפחות אפשר גם שעתיים להעמקת הטעמים.
-
לפני ההגשה, מבשלים את הפסטה ע״פ הוראות יצרן ומסננים. מזליפים מעט שמן זית ומערבבים כדי שלא תדבק.
-
להגשת המנה: מניחים 2-3 כפות פסטה בצלחת ומעל יוצקים את הנזיד. מפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.
*מומלץ לא להוסיף את כל הפסטה לסיר הנזיד כדי שלא תספוג יותר מידי נוזלים ותהיה סמרטוטית.