נזיד עגבניות ושעועית

ארוחה שלמה בצלחת
  • זמן: 60 דקות
  • דרגת קושי: בינוני

מתכון נהדר לימי החורף הקרים, הוא עשיר בירקות וקטניות ומשביע בזכות תוספת של פסטה קטנטנה.

חומרים ל 6-8 מנות

3 כפות שמן זית

2 גזרים גודל בינוני

2 מקלות סלרי

1 בצל

2 שיני שום

2 כוסות תערובת של שעועית וחומוס מבושלים (אפשר משומר או קפוא)

2 פחיות עגבניות שרי Mutti

1 כף רכז עגבניות Mutti 

1 כוס מים/ציר מרק

1 כף שטוחה פפריקה מתוקה

½ כפית פפריקה מעושנת La chinata

 

להגשה:

פסטה קטנה למרק Stellete De Cecco

פטרוזיליה קצוצה

 

אופן ההכנה:

  1. במעבד מזון, טוחנים גזר, סלרי, בצל ושום למרקם גס.

  2. מחממים שמן זית במחבת עמוקה ורחבה (סוטאז׳)  ומטגנים את תערובת הירקות הקצוצים למשך 5 דקות. מוסיפים את השעועית והחומוס ומערבבים.

  3. מוסיפים את העגבניות שרי, הרכז והמים או ציר. מערבבים  ומביאים לרתיחה.

  4. מנמיכים את האש ומבשלים משך שעה לפחות אפשר גם שעתיים להעמקת הטעמים.

  5. לפני ההגשה, מבשלים את הפסטה ע״פ הוראות יצרן ומסננים. מזליפים מעט שמן זית ומערבבים כדי שלא תדבק.

  6. להגשת המנה: מניחים 2-3 כפות פסטה בצלחת ומעל יוצקים את הנזיד. מפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.

*מומלץ לא להוסיף את כל הפסטה לסיר הנזיד כדי שלא תספוג יותר מידי נוזלים ותהיה סמרטוטית.

מוצרים מהמתכון

פסטה סטלטה

פסטה סטלטה

10.50 ₪
עגבניות שרי שלמות ברוטב
רכז עגבניות בשפופרת
שמן זית כתית טהור
פפריקה מעושנת מתוקה