טפיוקה טרופית

קינוח קלאסי מהמטבח התאילנדי
  • זמן: 30 דקות
  • דרגת קושי: בינוני



1/2 כוס גרגירי טפיוקה קטנים

1+3  כוסות מים קרים

3/4 כוס סוכר

500 מ״ל קרם קוקוס Ampawa

1 כוס מחית מנגו 

פירות העונה חתוכים לקוביות קטנות

כגון: פסיפלורה, מנגו, אננס, אוכמניות, פטל, מלון, תותים

שברי קוקוס מיובש לקישוט

 

אופן ההכנה

  1. בסיר בינוני, משרים את גרגרי הטפיוקה בכוס אחת של מים למשך 10 דקות. מוסיפים את יתרת המים (3 כוסות) ומביאים לרתיחה מעל אש בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד. הנוזל תחילה יהיה בגוון חלבי ויסמיך במהירות. הטפיוקה מוכנה כשהנוזל והגרגירים בגוון כמעט שקוף.

  2. יוצקים לסיר את קרם הקוקוס ומערבבים בעדינות. מבשלים למשך 5 דקות נוספות עד שקרם הקוקוס נטמע לחלוטין בתערובת הטפיוקה.

  3.  לאחר שהטפיוקה הגיעה לטמפ׳ החדר, מעבירים את הטפיוקה לכוסות אישיות.  מקררים למשך 3-4 שעות לפחות.

  4. להכנת מחית מנגו- טוחנים מנגו טרי או קפוא עם ¼ כוס מים בבלנדר, אם המנגו לא מספיק מתוק ניתן להוסיף מעט סוכר לפי הטעם.

  5. לפני ההגשה: מניחים 2 כפות מחית מנגו, מעט פירות חתוכים ומפזרים שברי קוקוס מיובש. 

 

*ניתן להכין את הטפיוקה בכלי גדול ולערבב לתוכה את מחית המנגו והפירות החתוכים.





מוצרים מהמתכון

קרם קוקוס (500 מ״ל)