פפריקה מעושנת

מיסודות המטבח הספרדי

המטבח הספרדי מתאפיין במספר טעמים מובהקים, אחד מהם הוא השימוש הנפוץ בפפריקה מעושנת. הפפריקה הספרדית עוברת תהליך ייחודי של עישון ממושך אשר מעמיק את טעמו של הפלפל ומוסיף לכל תבשיל טעם עשיר ומעושן של פלפלים ברמות חריפות שונות.

שימוש בפפריקה מעושנת בבישולים מעניק לתבשילים טעם עמוק שמשתלב במנות חורפיות כמו גולש, פאייה, קדרות בשר, ירקות צלויים בתנור ומרקים. הפפריקה משתלבת נהדר עם מנות שמשלבות ביצים כמו שקשוקה, פריטטה ואפילו ביצת עין פשוטה.

חברת La Chinata מוכרת כסמן האיכות הגבוה ביותר לפפריקה מעושנת ספרדית. טובי השפים בעולם עובדים איתה באופן קבוע והפחית האדומה מוכרת בכל מטבח מקצועי. היא בעלת תו התקן ״Pimentón de la Vera״ אשר מעיד את איכותה ומקורותיה.

החברה הוקמה ב 1975 ע״י פלורנטינו אוליבייה ועד היום היא מנוהלת ע״י בנו, ססיליו ושני בניו.

המפעל מייצא פפריקה למעל 50 מדינות ברחבי העולם משלושה סוגים שונים.

פפריקה מתוקה, פפריקה מרירה מתוקה ופפריקה חריפה.

קציר הפלפלים נעשה בחודשים אוקטובר ונובמבר בעבודה ידנית מפרכת, משם הפלפלים הטריים עוברים מיד לחדרי העישון. תהליך העישון של הפלפלים נעשה בחדרים גדולים בהם הרצפה עשויה מקורות עץ עם רווחים ומתחתיה מבעירים עצי אלון. העשן המיתמר עולה לתוך החדר עם הפלפלים הטריים ובתהליך איטי מאוד של בין 10-15 ימים הפלפלים מאבדים 80% מהלחות שלהם.

לאחר הייבוש הפלפלים מועברים לטחינה שנעשית באבני ריחיים עד שהפפריקה מגיעה לטקסטורה הרצוייה.

ניתן להשתמש בפפריקה מעושנת במגוון גדול מאוד של מתכונים גם מהמטבח הספרדי- נקניקיות, פאייה, טורטייה ספרדית וכו׳ . הפפריקה מתאימה מאוד גם לתבשילים ממטבחים נוספים כמו תבשילי קדרה, תבשיל גרגירי חומוס, ואפילו ביצת עין פשוטה מקבלת שידרוג משמעותי עם 1/4 כפית פפריקה!

מוצרים מהכתבה

פפריקה מעושנת מתוקה