בולונז טריפוליני

ממסעדת רוסטיקו
  • זמן: 90 דקות
  • דרגת קושי: בינוני

מנת פסטה קלאסית מאזור בולוניה שבאיטליה. המתכון של מסעדת רוסטיקו עשיר בטעם ומרקם ובשילוב עם פסטה טריפוליני ש״תופסת״ את הרוטב, מתקבלת מנה נהדרת לצהריים או ערב.

חומרים 4-5 מנות  

500 גרם פסטה טריפוליני

¼ כוס שמן זית                                                                                                        

2 בצלים קצוצים דק                                               

2 מקלות סלרי  קצוצים דק                                                           

1 גזר קצוץ דק

500 גרם בשר בקר טחון                                                                                         

1 עלה דפנה                                                                     

½  כוס יין אדום   

1 פחית (210 גרם) רסק עגבניות Mutti                                                           

500 מ״ל מים חמים

2 פחית (400 גרם) עגבניות מרוסקות Mutti Polpa

1 כף מלח אטלנטי

½ כפית פלפל שחור

 

 אופן ההכנה 

  1. בסיר גדול מחממים את שמן הזית, מוסיפים בצל, גזר וסלרי ומטגנים כ- 10 דקות עד להזהבה. 

  2. מוסיפים לסיר את הבשר הטחון ומערבבים עד שהבשר מתפורר (לא לשבור את הבשר רק שלא יהיה גושי בשר גדולים ). לאחר שהבשר שינה את צבעו מוסיפים את היין האדום ומבשלים עד אידוי היין כ 15 דקות תוך כדי ערבוב. 

  3. מערבבים את רסק העגבניות עם המים החמים ומוסיפים לסיר עם עלי דפנה, מלח ופלפל.

  4. מבשלים כשעה על האש נמוכה. אחרי כשעה מוסיפים את העגבניות המרוסקות  ומבשלים עוד 40 דקות. 

  5. מבשלים את הפסטה ע״פ הוראות יצרן. מסננים ומוסיפים לסיר עם הרוטב. מבשלים את הפסטה יחד עם הבולונז תוך כדי ערבוב כ- 5 דקות. הרוטב צריך להיספג אל תוך הפסטה ולעטוף אותה.

**אין לכם כוח לבשל? אתם יכולים להזמין את המנה ממסעדת רוסטיקו במתחם שרונה.  https://www.rustico.co.il/kaplan22/

מוצרים מהמתכון

פסטה טריפוליני
עגבניות חתוכות דק Polpa
רסק עגבניות
שמן זית כתית טהור