לזניה מגולגלת

דרך חדשה ומעניינת להכנת לזניה
  • זמן: 60 דקות
  • דרגת קושי: בינוני

המתכון הזה משלב בין שני עולמות, הלזניה והקנלוני. הרעיון מאחורי המנה הוא ליצור מאפה המשלב תרד, ריקוטה ורוטב עגבניות עם דפי לזניה אך הצורה של צינורות קנלוני. אף אחד לא ישאר אדיש ליופי המנה כשתגישו אותה לשולחן.



דפי לזניה מגולגלים עם תרד וריקוטה

תבנית בקוטר 26 ס״מ

חומרים למילוי:

500 גר׳ דפי לזניה של De cecco

400 גר׳ גבינת ריקוטה

250 גר׳ תרד חלוט וסחוט (אפשר קפוא)

1 ביצה

1/2 כוס גבינת פרמזן 

1 כפית מלח La Baleine

פלפל שחור גרוס

לרוטב:

1 בקבוק פאסטה של Mutti או 2 פחיות פולפה Mutti

2 כפות שמן זית De Cecco

2 שיני שום כתושות

1/2 כוס גבינת פרמזן לפיזור מעל המאפה.

אופן ההכנה:

1. מבשלים את דפי הלזניה במים רותחים עם כף מלח למשך 8 דקות

2. בינתיים מערבבים את כל חומרי המלית יחד.

3. מסננים את הפסטה ושוטפים מעט במים קרים. מניחים על השיש את הדפים ומורחים מעל כל אחד שכבה דקה של מלית.

4. מגלגלים וחוצים לחצי.

5. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. משמנים מעט את התבנית.

6. מערבבים את חומרי הרוטב (אין צורך לבשל אותו) ומניחים כוס רוטב בתחתית התבנית בשכבה אחידה.

7. מסדרים בצפיפות את חצאי הפסטה המגולגלת כך שימלאו את כל התבנית בצפיפות. יוצקים בעדינות מעל את יתרת הרוטב ומפזרים גבינת פרמזן.

8. מכסים בנייר כסף ואופים כ 25 דקות. מורידים את הכיסויי ואופים עוד 10 דקות עד להשחמה.

* אפשר להכין את המאפה מראש ורק לאפות לפני ההגשה.

מוצרים מהמתכון

דפי לזניה

דפי לזניה

17.00 ₪
עגבניות מרוסקות Polpa
פאסטה

פאסטה

Special Price 9.00 ₪

מחיר רגיל: 12.00 ₪

שמן זית כתית טהור-פירותי