מאפה פסטה ברוטב עגבניות
- זמן: 10 דקות
- דרגת קושי: קל
תבנית בגודל 30*40
חומרים:
500 גר׳ פסטה פנה De Cecco
1 צנצנת רוטב פאסטה Mutti/ פומודורינה Menu
2 שיני שום כתושות
2 כפות שמן זית De Cecco
1 ביצה טרופה
200 גר׳ גבינת פטה מפוררת
250 גר׳ מוצרלה מגורדת
1 כוס זיתים ירוקים (לא חובה)
מלח/פלפל
קורט אורגנו
אופן ההכנה:
-
מבשלים את הפסטה ע״פ הוראות יצרן עד שהיא במרקם אל דנטה. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
-
בזמן שהפסטה מתבשלת, מבשלים על אש נמוכה את השום ושמן הזית, מוסיפים את הפאסטה ומבשלים כ 6-7 דקות. מתבלים במלח ופלפל שחור.
-
מסננים את הפסטה ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים את הביצה, גבינת הפטה וחצי מכמות המוצרלה ומערבבים. מוסיפים חצי מכמות רוטב העגבניות ומערבבים היטב.
-
מעבירים לתבנית ויוצקים מעל את יתרת רוטב העגבניות ומפזרים את גבינת המוצרלה שנותרה. בוזקים מעט אורגנו.
-
עוטפים את התבנית בנייר כסף ומעבירים לתנור ל 30 דקות. לאחר 30 דקות מורידים את נייר הכסף ואופים 10-15 דקות עד להשחמה.