פוקאצ׳ה ארטישוק
- זמן: 120 דקות
- דרגת קושי: קל
פוקאצ׳ה
כשהיא חמה ואוורירית, טבולה ברסק עגבניות וטחינה אין דבר טעים ממנה. מתאימה גם להכנת סנדביצ׳ים איטלקיים בשם פניני.
מבוסס על מתכון של אייל שני
חומרים:
1 ק"ג קמח Pivetti 00 לפיצה
11 גרם שמרים יבשים, או 1 חבילת שמרית (שמרים לחים), או 33 גרם שמרים רטובים
1 כף מלח ים La Baleine
2 כפות סוכר
700 מ"ל מים קרים
2 כפות שמן זית De Cecco
לפני האפייה:
מלח ים אטלנטי La Baleine
שמן זית De Cecco
ארטישוק Ponti חתוך לרבעים
פרוסות פלפל ירוק חריף (לא חובה)
אופן ההכנה:
מנפים את הקמח לתוך קערה גדולה, כך שיוכל להכיל את הבצק לכשיתפח ויכפיל את נפחו. מוסיפים את הסוכר והמלח, מערבבים היטב עם הקמח, מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים היטב בתערובת הקמח.
מוסיפים את כל המים ושמן הזית, מערבבים במהירות בעזרת כפות הידיים או מיקסר עם וו לישה עד שכל התערובת אחידה.
ממשיכים ללוש עוד 7-9 דקות. מכסים בניילון נצמד, מניחים בפינה קרירה יחסית במטבח עד שהבצק מכפיל את נפחו (כ-60 דקות). לאחר שהכפיל את נפחו, מפילים אותו באגרופים עד שיוצא כל האוויר. מכסים שוב בניילון ומתפיחים שוב עד שיכפיל את נפחו (כ-45 דקות).
מחממים תנור לחום של 250 מעלות.
הבצק רטוב, נדבק לידיים. מקמחים את משטח העבודה, מחלקים את הבצק ל-3 ויוצרים 3 כדורים שאותם מניחים על המשטח עד שיכפילו את נפחם (כ-20 דקות). בינתיים מכינים את הירקות שיונחו על הבצק.
