בצק לפיצה ביתית

בצק אוורירי וקל להכנה
  • זמן: 45 דקות
  • דרגת קושי: בינוני
הכנת פיצה בבית הינה משימה כיפית שיכולה גם להיות חוויה משפחתית שכולם לוקחים בה חלק. את הבצק מכינים אחר הצהריים ב 10 דקות בלבד ומניחים להתפחה. בערב כל אחד אופה את הפיצה שהוא אוהב!
המתכון הזה הינו תוצר של הרבה מאוד ניסיון וידע בתחום הפיצה האיטלקית. חשוב מאוד לעבוד עם קמח ייעודי להכנת פיצה כיוון שקמח 00 לפיצה מתאפיין ברכות שתבוא לידי ביטוי בתוצר הסופי.
פיצה

חומרים להכנת 6 פיצות גדולות או 8 פיצות בינוניות: 
1 ק"ג קמח פיצה Pivetti 00
1 כף (10 גר') שמרים יבשים
כף גדושה מלח דק
500 מ"ל מים (2 כוסות) פושרים/קרים
כף שמן זית De Cecco
אופן הכנה:
ממיסים את השמרים במעט מים. שמים את הקמח בקערת המיקסר ומתחילים לערבל במהירות אטית כ-3 דקות על מנת 'לפתוח' אותו. 
מוסיפים את שאר החומרים תוך כדי ערבול - בסדר הבא: מלח , מים בזילוף איטי, שמרים מומסים , ולבסוף את השמן זית.
ממשיכים ללוש עד שמרקם הבצק הופך אחיד ונעים למגע.
מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים לו לנוח שעה עד שעה וחצי עד שהוא מכפיל את נפחו.
מוציאים את הבצק מהקערה, לשים ומחלקים אותו ל 6 חלקים. יוצרים מכל חלק כדור ומניחים על מגש. מכסים במגבת ומתפיחים שעה וחצי בטמפ' החדר.
מחממים תנור לחום הגבוה ביותר 240-250 מעלות.
פותחים כל כדור בעזרת מערוך או באופן ידני, לגודל תבנית האפיה.
מוסיפים רוטב פיצה של MUTTI ומפזרים גבינת מוצרלה מגורדת וכל תוספת אחרת שתרצו.
אופים בחום של 250 מעלות עד שהבצק והגבינה מזהיבים.
**ניתן להקפיא את הבצק לאחר ההתפחה. כשרוצים להפשיר פשוט מעבירים מחוץ למקפיא למשך שעה עד להפשרה מלאה.

מוצרים מהמתכון

קמח פיצה ופוקאצ׳ה 00
ארטישוק מתובל
קמח דורום סמולינה
עלי לפת כבושים
פילה אנשובי בצנצנת