פולנטה רכה עם ראגו פטריות

  • זמן: 40 דקות
  • דרגת קושי: בינוני

קל מאוד להכין פולנטה גרועה אך גם קל מאוד להכין פולנטה מצויינת. ההבדל נמצא בידע ובהבנה של היחס בין קמח תירס לנוזלים ומשך הבישול. היחס המומלץ להכנת פולנטה הוא 1:4.

היחס הזה ניתן לשינויים בהתאם לתוצאה שאליה תרצו להגיע. פולנטה רכה ונוזלית תדרוש הוספת נוזלים ופולנטה לצריכה וחיתוך תדרוש פחות. כמו בהכנת ריזוטו, יש לשים לב לספיחת הנוזלים

ולשנות את הכמויות בהתאם.

להכנת פולנטה בשיטה המסורתית ישנן מספר עקרונות:

את קמח התירס מוסיפים למים רותחים "a pioggia" כמו גשם, מבשלים על אש נמוכה ומערבבים רק בכף עץ. לרוב ההכנה נעשית בסירי נחושת גדולים. הפולנטה מוכנה כאשר כף העץ עומדת במרכז הסיר ולא נוטה.

פולנטה מתכון בסיסי

בפולנטה מסורתית ניתן לערבב את כל החומרים יחד ללא הרתחה. בהכנת פולנטה אינסטנט חשוב מאוד להרתיח את הנוזלים לפני הוספת הפולנטה.

חומרים:

1 קילו פולנטה La Grand Ruota

2 ליטר חלב

2 ליטר ציר (ירקות, דגים, פטריות, סרטנים)

200 גר׳ חמאה

300 גר׳ פרמזן מגורד

מלח/ פלפל שחור

אופן ההכנה:

מחממים סיר עם כל הנוזלים, חמאה מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לנמוכה ביותר ומתחילים להזליף את קמח תירס באיטיות תוך ערבוב מתמיד במטרפה.כאשר מגיעים לסמיכות הרצויה (כ 3-4 דקות) מוסיפים את הפרמזן ומערבבים.

**להכנת פולנטה לצלייה או טיגון, מעבירים את המסה לתבנית משוכה בשמן זית מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעתיים. לאחר שהפולנטה התקשתה, מעבירים לקרש חיתוך וקורצים בעזרת סכין או חותכן את הצורה הרצוייה. צולים במחבת עם חמאה או שמן זית או מעבירים לתנור במצב גריל עם פרמזן מגורד מעל.

פולנטה עם תבשיל פטריות

חומרים ל 4 מנות

חומרים לפולנטה

1 כוס פולנטה מסורתית La Grand Ruota

3 כוסות חלב

2 כוסות ציר ירקות

50 גר׳ חמאה

100 גר׳ פרמזן מגורד

מלח/ פלפל שחור

אופן ההכנה:

מבשלים את כל החומרים (למעט הפרמזן) על אש נמוכה כ 20 דקות תוך כדי ערבוב. לבסוף מוסיפים את הפרמזן ומערבבים.

חומרים לתערובת הפטריות

שקית פטריות פורצ׳יני (25 גר׳) מושרית בכוס מים רותחים

3 כוסות תערובת פטריות טריות (לפי מה שאוהבים)

25 גר׳ חמאה

3 כפות שמן זית De Cecco

קורט צ׳ילי מיובש

3/4 כוס מי השרייה של הפורצ׳יני

1/2 כוס שמנת מתוקה

מלח/פלפל שחור

חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

קוצצים את הפטריות גס, מחממים מחבת על אש גבוהה עם חמאה ושמן זית ומוסיפים את הפטריות. מקפיצים עד שהן משחימות ואינן מגירות נוזלים. מסננים את הפורצ׳יני מהמים שלהן וקוצצים גס. מוסיפים למחבת עם הפטריות ומקפיצים.

יוצקים למחבת את הנוזלים מההשרייה, שמנת מתוקה ומערבבים. מתבלים במלח וצ׳ילי יבש לפי הטעם.

מגישים מעל פולנטה חמה ומפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה.

*אם הפולנטה התקשתה בזמן שחיכתה לפטריות ניתן להוסיף מעט חלב ולערבב שוב עד למרקם הרצוי.




מוצרים מהמתכון

פולנטה מסורתית
פולנטה אינסטנט
פטריות פורצ׳יני מיובשות