פאד תאי

אטריות אורז מוקפצות
  • זמן: 15 דקות
  • דרגת קושי: קל

עד לא מזמן פאד תאי הייתה מנה שמטיילים אכלו במסעות בתאינלד. היום, כל ישראלי מכיר את המנה ממגוון מסעדות ברחבי הארץ ועכשיו הגיע הזמן גם להכין אותה בקלות ופשטות בבית. חשוב מאוד להכין את כל המרכיבים מראש כי תהליך ההקפצה מהיר מאוד. הפאד תאי המסורתי מכיר רק נבטים ובצל ירוק (מבחינת הירקות) בארץ הרבה מקומות מוסיפים גם רצועות של גזר. אם רוצים ניתן להסויף 1/2 כוס רצועות גזר דקות.

כדי להגיע לאיזון טעמים מושלם של מתוק, מלוח, חמוץ וחריף חשוב מאוד להוסיף מיץ לימון או ליים בסוף ההכנה ומעט צ׳ילי יבש.

מצרכים ל- 3-4 מנות:

2 כפות שמן צמחי

1 ביצה

250 גר׳ חזה עוף/טופו חתוך לרצועות

300 גרם אטריות אורז

1 שקית רוטב פאד תאי

2 כפות מים

½ כוס בצל ירוק פרוס

1 כוס נבטי שעועית

1 כף מיץ ליים/ לימון

להגשה:

2 כפות בוטנים קלויים וגרוסים גס

פלחי לימון/ ליים

חופן נבטים

אופן ההכנה:

משרים את אטריות האורז במים חמים למשך 20 דקות עד שהן גמישות את לא רכות. *חשוב לא לבשל את האטריות רק להשרות*

מחממים ווק על אש גבוהה יחד עם 2 כפות שמן.

יוצקים פנימה את הביצה ומערבבים במהירות. מוסיפים את העוף/טופו ומקפיצים למשך 2-3 דקות עד לשינוי גוון.

מוסיפים את הרוטב פאד תאי והמים ומערבבים היטב יחד עם העוף.

מוסיפים את האטריות וממשיכים להקפיץ כ-2 דקות נוספות עד שלא נותר רוטב בתחתית הווק.

מוסיפים חצי מכמות הנבטים, בצל ירוק ומיץ לימון ומערבבים.

מגישים מייד בתוספת חופן נבטים טריים, פלח לימון/לים ומעט בוטנים.

מוצרים מהמתכון

ערכה להכנת פאד תאי
רוטב פאד תאי
אטריות אורז