פנה ארביארטה

מתכו ממסעדת קפה איטליה
  • זמן: 20 דקות
  • דרגת קושי: קל

בתרגום חופשי: פסטה עצבנית. מנה פשוטה וחריפה היישר מהסמטאות התוססות של נאפולי. מכיוון שמדובר במנה המגיעה מדרום איטליה משתמשים בפסטה יבשה. שמן הזית, השום והעגבניות הם חלק בלתי נפרד מהזהות המקומית. 

 

חומרים ל 4-5 מנות

500 גרם פסטה יבשה מסוג פנה של De Cecco

⅓ כוס שמן זית 

2 שיני שום קצוצות 

8 עלי בזיליקום קרועים לחתיכות גדולות 

2 פחיות (800 גרם) עגבניות מקולפות Mutti

1/2 כפית מלח שולחן 

קורט פלפל שחור טחון גס 

1/2-1/4 כפית צ'ילי גרוס (לפי הטעם) 

 

אופן ההכנה: 

  1. יוצקים את שמן הזית למחבת גדולה היכולה להכיל את כל כמות הפסטה, מחממים על אש בינונית, מוסיפים את השום ואת עלי הבזיליקום, ומטגנים עד שהשום מזהיב. 

  2. חותכים את העגבניות לקוביות ומוסיפים למחבת. מתבלים במלח, פלפל וצ'ילי ומביאים לרתיחה. 

  3. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד כעשר דקות תוך כדי בחישה, עד שהעגבניות מתרככות ונמסות. מסירים את המחבת מהאש. 

  4. בסיר גדול מרתיחים מים מומלחים (ביחס של כפית מלח גס לליטר מים). מכניסים את הפסטה לסיר, מרתיחים שוב ומבשלים לפי הוראות היצרן. 

  5. כשהפסטה מוכנה – מוסיפים רבע כוס ממי הבישול של הפסטה למחבת עם הרוטב. 

  6. מוצאים את הפסטה מהמים למסננת. 

  7. מחזירים את המחבת עם הרוטב לאש בינונית ומביאים לרתיחה. 

  8. מוסיפים את הפסטה למחבת ומערבבים היטב במשך דקה. עד שהרוטב מצפה את הפסטה. 

  9. מעבירים לארבע צלחות הגשה ומגישים מיד. 

**אין לכם כוח לבשל? אתם יכולים להזמין את המנה ממסעדת קפה איטליה דרך האתר http://cafe-italia.co.il/