פנה ארביארטה
- זמן: 20 דקות
- דרגת קושי: קל
בתרגום חופשי: פסטה עצבנית.
מנה פשוטה וחריפה היישר מהסמטאות התוססות של נאפולי. מכיוון שמדובר במנה המגיעה מדרום איטליה משתמשים בפסטה יבשה.
שמן הזית, השום והעגבניות הם חלק בלתי נפרד מהזהות המקומית.
חומרים ל 4-5 מנות
500 גרם פסטה מסוג פנה De Cecco
⅓ כוס שמן זית
2 שיני שום קצוצות
½ פלפל ירוק חריף פרוס
8 עלי בזיליקום קרועים לחתיכות גדולות
2 פחיות (800 גרם) עגבניות מקולפות Mutti
½ כפית מלח דק
קורט פלפל שחור טחון גס
½ כפית צ'ילי גרוס (לפי הטעם)
¼ כוס מי בישול
אופן ההכנה:
-
מבשלים את הפסטה ע״פ הוראות הההכנה. שומרים בצד ¼ כוס מי בישול.
-
מחממים על אש בינונית שמן זית במחבת גדולה היכולה להכיל את כל כמות הפסטה, מוסיפים שום, פלפל ירוק ועלי בזיליקום, ומטגנים עד שהשום מזהיב.
-
חותכים את העגבניות המקולפות לקוביות ומוסיפים למחבת ללא הרוטב. מתבלים במלח, פלפל וצ'ילי ומביאים לרתיחה.
-
מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד 5 דקות תוך כדי בחישה, עד שהעגבניות מתרככות ונמסות. מסירים את המחבת מהאש.
-
מוסיפים ¼ כוס ממי הבישול של הפסטה למחבת עם הרוטב ומבשלים כ- 3 דקות
-
כשהפסטה מוכנה, מעבירים למחבת ומערבבים היטב במשך דקה עד שהרוטב מצפה את הפסטה ומגישים.