פנה ארביארטה

מתכו ממסעדת קפה איטליה
  • זמן: 20 דקות
  • דרגת קושי: קל

בתרגום חופשי: פסטה עצבנית.

מנה פשוטה וחריפה היישר מהסמטאות התוססות של נאפולי. מכיוון שמדובר במנה המגיעה מדרום איטליה משתמשים בפסטה יבשה.

שמן הזית, השום והעגבניות הם חלק בלתי נפרד מהזהות המקומית. 

 

חומרים ל 4-5 מנות

500 גרם פסטה מסוג פנה De Cecco

⅓ כוס שמן זית 

2 שיני שום קצוצות 

½ פלפל ירוק חריף פרוס

8 עלי בזיליקום קרועים לחתיכות גדולות 

2 פחיות (800 גרם) עגבניות מקולפות Mutti

½  כפית מלח דק

קורט פלפל שחור טחון גס 

½ כפית צ'ילי גרוס (לפי הטעם) 

¼ כוס מי בישול

 

אופן ההכנה: 

  1. מבשלים את הפסטה ע״פ הוראות הההכנה. שומרים בצד ¼ כוס מי בישול.

 

  1. מחממים על אש בינונית שמן זית במחבת גדולה היכולה להכיל את כל כמות הפסטה, מוסיפים שום, פלפל ירוק ועלי בזיליקום, ומטגנים עד שהשום מזהיב. 

  2. חותכים את העגבניות המקולפות לקוביות ומוסיפים למחבת ללא הרוטב. מתבלים במלח, פלפל וצ'ילי ומביאים לרתיחה. 

  3. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד 5 דקות תוך כדי בחישה, עד שהעגבניות מתרככות ונמסות. מסירים את המחבת מהאש. 

  4. מוסיפים ¼  כוס ממי הבישול של הפסטה למחבת עם הרוטב ומבשלים כ- 3 דקות 

  5. כשהפסטה מוכנה, מעבירים למחבת ומערבבים היטב במשך דקה עד שהרוטב מצפה את הפסטה ומגישים.




**אין לכם כוח לבשל? אתם יכולים להזמין את המנה ממסעדת קפה איטליה דרך האתר http://cafe-italia.co.il/

מוצרים מהמתכון

פסטה פנה

פסטה פנה

10.50 ₪
שמן זית כתית טהור