סלט פסטה אנטיפסטי
- זמן: 45 דקות
- דרגת קושי: קל
סלט פסטה שהוא חגיגה של צבעים וטעמים!מתיקות הירקות הצלויים משתלבים נהדר עם מליחות הגבינה וחמיצות הבלסמי. בחירה מושלמת לפיקניק או בראנץ׳ של שבת. מומלץ להגיש בטמפ׳ החדר.
חומרים ל 5-6 מנות
500 גרם פסטה מסוג אורקייטה De Cecco
2 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות קטנות
1 חציל חתוך לקוביות קטנות
2 כוסות פרחי כרובית
2 כוסות עגבניות שרי חצויות
2 בצלים סגולים חתוכים גס
כף מלח גס
⅓ כוס שמן זית
150 גרם גבינת פטה מפוררת
2 כפות חומץ בלסמי
חופן עלי בזיליקום או זעתר טריים
אופן ההכנה:
-
מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים את הירקות בתבנית. אפשר לערבב ביניהם או לסדר כל ירק במקבץ אחד.
-
מזלפים שמן זית ומלח גס ומכניסים לתנור ל 35-40 דקות. הירקות מוכנים כאשר הם רכים ושחומים.
-
מבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה, מסננים, מזלפים מעט שמן זית ומערבבים כדי למנוע הדבקות.
-
כשהירקות מוכנים, מערבבים את כולם יחד בתבנית, מעבירים לפסטה החמה ומערבבים.
-
מניחים לפסטה להתקרר עד לטמפ׳ החדר ואז מוסיפים חומץ בלסמי, גבינת פטה ועלי בזיליקום או זעתר. טועמים ואם יש צורך מתקנים תיבול.