סלט פסטה אנטיפסטי

סלט שהוא ארוחה לפיקניק או ברנץ׳
  • זמן: 45 דקות
  • דרגת קושי: קל

סלט פסטה שהוא חגיגה של צבעים וטעמים!מתיקות הירקות הצלויים משתלבים נהדר עם מליחות הגבינה וחמיצות הבלסמי. בחירה מושלמת לפיקניק או בראנץ׳ של שבת. מומלץ להגיש בטמפ׳ החדר.

חומרים ל 5-6 מנות

500 גרם פסטה מסוג אורקייטה De Cecco

2 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות קטנות

1 חציל חתוך לקוביות קטנות

2 כוסות פרחי כרובית

2 כוסות עגבניות שרי חצויות

2 בצלים סגולים חתוכים גס

כף מלח גס

⅓ כוס שמן זית

150 גרם גבינת פטה מפוררת

2 כפות חומץ בלסמי

חופן עלי בזיליקום או זעתר טריים

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים את הירקות בתבנית. אפשר לערבב ביניהם או לסדר כל ירק במקבץ אחד.

  2. מזלפים שמן זית ומלח גס ומכניסים לתנור ל 35-40 דקות. הירקות מוכנים כאשר הם רכים ושחומים. 

  3. מבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה, מסננים, מזלפים מעט שמן זית ומערבבים כדי למנוע הדבקות. 

  4. כשהירקות מוכנים, מערבבים את כולם יחד בתבנית, מעבירים לפסטה החמה ומערבבים.

  5. מניחים לפסטה להתקרר עד לטמפ׳ החדר ואז מוסיפים חומץ בלסמי, גבינת פטה ועלי בזיליקום או זעתר. טועמים ואם יש צורך מתקנים תיבול.





מוצרים מהמתכון

פסטה אורקייטה

פסטה אורקייטה

Special Price 8.40 ₪

מחיר רגיל: 10.50 ₪

שמן זית כתית טהור