סלט פסטה

פסטת קיץ מהירה
  • זמן: 50 דקות
  • דרגת קושי: קל

pasta salad

חומרים ל 8-10 מנות

לעגבניות:

3-4 כוסות עגבניות שרי קטנות (אם הן גדולות אפשר לחצות לחצי)

מעט מלח ים אטלנטי La Baleine

3 כפות שמן זית De Cecco

 

לסלט:

500 גר פסטה קצרה De Cecco

2 כפות שמן זית De Cecco

1 כף חומץ בלסמי איכותי Ponti

½ כוס זיתי טאסוס חצויים ללא גרעין

150 גר גבינת פטה מפוררת

¼ כוס עלי בזיליקום טריים

מלח/ פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מסדרים את העגבניות בשכבה אחת. מפזרים מלח ים ושמן זית ואופים למשך 30-40 דקות עד שהן שחומות ומאוד רכות.
  3. מכינים את הפסטה ע״פ הוראות יצרן. מסננים ומעבירים לקערה. מזליפים שמן זית וחומץ בלסמי ומערבבים. מניחים להתקרר מעט (כ 15 דקות) ומוסיפים את העגבניות הצלויות, כולל כל המיצים שיש בתבנית ומערבבים.
  4. מוסיפים את הגבינה, זיתים ובזיליקום ומערבבים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעתיים או אפילו לילה.
  5. לפני ההגשה מערבבים היטב (אם הסלט קצת יבש מוסיפים עוד קצת בלסמי ושמן זית). מגישים קר.

מוצרים מהמתכון

פסטה ריגטוני קצרה
מלח ים אטלנטי
חומץ בלסמי פרימיום
עגבניות שרי מיובשות
שמן זית כתית טהור