מוס יוגורט אמרנה ושטרוייזל
- זמן: 25 דקות
- דרגת קושי: קל
מתכון וצילום- נטלי לוין מהבלוג עוגיונט
6 קינוחים אישיים
למוס יוגורט:
200 מ"ל (1 מכל) יוגורט יווני (לפחות 4% שומן)
½ כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
375 מ"ל (כוס וחצי) שמנת להקצפה, קרה מאוד
8-10 דובדבני אמרנה חצויים
לשטרויזל:
70 גרם (1/2 כוס) קמח
70 גרם (1/3 כוס) סוכר דמררה
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
קורט מלח
1 צנצנת (230 גרם) דובדבני אמרנה Fabrri
אופן ההכנה:
מוס יוגורט:
-
בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים יוגורט, וניל, לימון ואבקת סוכר ומערבלים עד לאחידות.
-
מגבירים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמנת בזרם דק, תוך כדי הקצפה מהירה מאוד. ממשיכים להקציף עד שמתקבל מוס אחיד ויציב.
-
מוסיפים את הדובדבנים החצויים בקיפול עדין.
-
מעבירים את המוס לשק זילוף.
שטרויזל:
-
מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
-
בקערה שמים קמח, סוכר, חמאה ומלח ומעבדים בידיים עד שמתקבלים פירורי בצק.
-
מעבירים את הפירורים לתבנית ומפזרים בשכבה אחידה.
-
אופים במשך 10-12 דקות או עד שהפירורים מזהיבים מאוד.
-
מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
הרכבת הקינוחים:
-
בתחתית כל כוס מניחים 3-4 דובדבני אמרנה ומוסיפים מעט נוזל מתוך הצנצנת.
-
מזלפים בזהירות את המוס עד ל-2/3 מגובה הכוס.
-
מפזרים שטרויזל בחלק העליון ומגישים.
הערות:
-
הקינוחים נשמרים עטופים במקרר עד 3 ימים.
-
את השטרויזל מומלץ לפזר בהגשה.