מוס יוגורט אמרנה ושטרוייזל

קינוח בכוסות אישיות
  • זמן: 25 דקות
  • דרגת קושי: קל

מתכון וצילום- נטלי לוין מהבלוג עוגיונט

6 קינוחים אישיים

למוס יוגורט:
200 מ"ל (1 מכל) יוגורט יווני (לפחות 4% שומן)
½ כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
375 מ"ל (כוס וחצי) שמנת להקצפה, קרה מאוד
8-10 דובדבני אמרנה חצויים

לשטרויזל:
70 גרם (1/2 כוס) קמח
70 גרם (1/3 כוס) סוכר דמררה
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
קורט מלח

1 צנצנת (230 גרם) דובדבני אמרנה Fabrri

אופן ההכנה:

מוס יוגורט:

  1. בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים יוגורט, וניל, לימון ואבקת סוכר ומערבלים עד לאחידות.

  2. מגבירים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמנת בזרם דק, תוך כדי הקצפה מהירה מאוד. ממשיכים להקציף עד שמתקבל מוס אחיד ויציב.

  3. מוסיפים את הדובדבנים החצויים בקיפול עדין. 

  4. מעבירים את המוס לשק זילוף.

שטרויזל:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

  2. בקערה שמים קמח, סוכר, חמאה ומלח ומעבדים בידיים עד שמתקבלים פירורי בצק.

  3. מעבירים את הפירורים לתבנית ומפזרים בשכבה אחידה.

  4. אופים במשך 10-12 דקות או עד שהפירורים מזהיבים מאוד.

  5. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.

הרכבת הקינוחים:

  1. בתחתית כל כוס מניחים 3-4 דובדבני אמרנה ומוסיפים מעט נוזל מתוך הצנצנת.

  2. מזלפים בזהירות את המוס עד ל-2/3 מגובה הכוס.

  3. מפזרים שטרויזל בחלק העליון ומגישים.

הערות:

  • הקינוחים נשמרים עטופים במקרר עד 3 ימים. 

  • את השטרויזל מומלץ לפזר בהגשה.

מוצרים מהמתכון

 דובדבני אמרנה בסירופ
 דובדבני אמרנה בסירופ