מאפינס פסטה

מאפים אישיים במגוון טעמים
  • זמן: 10 דקות
  • דרגת קושי: קל

מאפים אישיים מדליקים העושים שימוש בפסטה עדינה מאוד שנקראת שערות מלאכים שמגיעה מגולגלת בדיוק בגודל המתאים לתבנית מאפינס! בזכות עדינותה אין צורך לבשל אותה במים לפני האפייה המאפה שמתקבל רך ועסיסי בחלק התחתון ופריך ומתפצח בחלק העליון.

חומרים ל 12 מאפים

250 גרם פסטה מסוג קאפלי די אנגלו De Cecco

למלית

 1 מיכל (250 מ״ל) שמנת מתוקה 15%

¾  כוס חלב

½ כוס גבינת פרמזן מגורדת

2 ביצים

1 גביע שמנת חמוצה

1 כפית מלח

½  כפית פלפל שחור

¼ כוס שמן זית

תוספת ירקות לבחירתכם: 

2 כוסות פרחי ברוקולי חלוטים ומתובלים בשמן זית, שום ומלח

או

1 כוס תרד חלוט מתובל בשמן זית שום, מלח ופלפל

או

½  כוס זיתים שחורים וכוס עגבניות מיובשות קצוצות

 

1 כוס גבינה קשה לפיזור  (מוצרלה, קשקבל, גאודה או צ׳דר) 

 

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

  2. מערבבים את כל חומרי המלית יחד. עד לקבלת תערובת אחידה במרקם דליל.

  3. משמנים תבנית מאפינס במעט שמן זית. מניחים בכל שקע פסטה מגולגלת (הגודל מתאים בדיוק).

  4. מניחים כף מהירק הנבחר ומעל הכל יוצקים את התערובת כך שתגיע כמעט עד לקצה הפסטה. מפזרים מעל גבינה מגורדת. מכסים בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום. אופים בתנור למשך 25 דקות, מסירים את הכיסוי ואופים עוד 10 דקות עד להשחמה.






מוצרים מהמתכון

פסטה קאפלי די אנג׳לו
ארטישוק מתובל