מטבוחה Mutti

הכי טעים והכי מהיר
  • זמן: 10 דקות
  • דרגת קושי: קל

מטבוחה קלאסית דורשת הרבה מאוד עבודה, צריך לחלוט את העגבניות, לקלף אותן, לקצוץ ולבשל במשך שעות עד שרוטב מצטמצם לחלוטין. מטבוחה הוא אחד הסלטים נפוצים ביותר בשולחן ערב שבת בישראל, רוב האנשים נוהגים לקנות סלט מוכן אבל המתכון הזה יאפשר לכם להכין מטבוחה ביתית עם חומרי גלם הכי טובים שיש, בלי חומרים משמרים ובלי סוכר והכל במינימום זמן והתעסקות. מוכנים? בואו נתחיל.

מטבוחה ביתית

מטבוחה ביתית

3 כפות שמן (זית או קנולה)
1 ראש שום- מקולף וקצוץ
½ פלפל ירוק חריף (הכמות תלויה בחריפות הפלפל ובחריפות הרצוייה)
1 גמבה חתוכה לרצועות
1 פחית עגבניות מרוסקות Mutti Polpa
1 פחית עגבניות מקולפות Mutti Pelati
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
1 כף שמן זית De Cecco
אופן ההכנה
  1. מחממים שמן בסיר בינוני. מוסיפים את השום הקצוץ, פלפל ירוק חריף ורצועות גמבה ומטגנים על אש בינונית 5 דקות.
  2. מוסיפים את העגבניות של Mutti, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה עדינה, ללא מכסה חצי שעה.
  3. מעבירים ללהבה הקטנה ביותר, מנמיכים את האש למינימום ומבשלים למשך שעה לפחות (ללא מכסה) וניתן גם לבשל עד 3 שעות לקבלת מטבוחה סמיכה מאוד.
  4. בתום הבישול, מוסיפים פפריקה, מלח ועוד כף שמן ומערבבים.
  5. מניחים להתקררות ומעבירים לכלי אטום.
המטבוחה נשמרת במקרר עד שבוע ימים.

מוצרים מהמתכון

3 X עגבניות מרוסקות Polpa
שמן זית כתית טהור