מלבי קוקוס
- זמן: 10 דקות
- דרגת קושי: קל
מלבי קוקוס טבעוני
קינוח מלבי קליל וטעים בטעמי קוקוס עדינים. מתאים במיוחד כקינוח פרווה או לרגישים לחלב. חשוב להשתמש בקרם קוקוס בעל אחוזי שומן של מעל 17% כדי לקבל מרקם עשיר.
500 מ״ל קרם קוקוס אמפאווה
250 מ״ל (1 כוס) מים
6 כפות שטוחות קורנפלור
4 כפות סוכר
2-3 טיפות תמצית מי זהר/מי ורדים
לסירופ:
1 כוס מים
1 כוס מיץ רימונים
½ 1 כוסות סוכר
להגשה:
פיסטוקים, קוקוס טחון
אופן ההכנה:
-
בסיר בינוני מחממים קרם קוקוס. בינתיים ממיסים את הקורנפלור בכוס מים קרים. מוסיפים את תערובת המים והקורנפלור לקרם קוקוס, מוסיפים סוכר ותמצית מי זהר/ורדים ומביאים לסף רתיחה תוך כדי ערבוב מתמיד כדי שלא יווצרו גושים.
-
מבשלים למשך 10 דקות, עד שהתערובת מסמיכה.
-
מעבירים את התערובת לכלי הגשה אישיים, מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור.
-
להכנת הסירופ: מבשלים ברתיחה חזקה את כל מרכיבי הסירופ עד שהוא סמיך. מצננים.
-
להרכבת המנה: מניחים כף סירופ ומפזרים מעט פיסטוק טחון וקוקוס טחון.
*ניתן גם להשתמש בסירופ מלבי קנוי.