לינגוויני ירקות ופירורי לחם

ממסעדת קפה איטליה
  • זמן: 20 דקות
  • דרגת קושי: קל

חומרים להכנת 4-5 מנות 

500 גרם פסטה יבשה בצורת לינגוויני של De Cecco

125 מ"ל שמן זית 

3 שיני שום קצוצות

2 קישואים חתוכים לקוביות בגודל 1/2 ס"מ 

2 עגבניות בינוניות, בשלות, חתוכות לקוביות קטנות

1/4 כפית מלח שולחן 

1/4 כפית פלפל שחור טחון גס 

קורט צ'ילי גרוס 

8 עלי בזיליקום קצוצים 

1 כוס עלי תרד טריים קצוצים 

 2 כפות פירורי לחם פנקו

80 גרם גבינת פרמזן מגורדת 

 

אופן ההכנה: 

  1. יוצקים את שמן הזית למחבת גדולה שיכולה להכיל את כל כמות הפסטה, מוסיפים את השום ומחממים על אש בינונית עד להזהבה. 

  2. מוסיפים את קוביות הקישואים עד להזהבה. 

  3. מוסיפים את העגבניות ומבשלים עוד 2 דקות. 

  4. מוסיפים את המלח, הפלפל והצ'ילי, בוחשים ומסירים מהאש. 

  5. בסיר גדול מרתיחים מים מומלחים (ביחס של כפית מלח גס לליטר מים). מכניסים את הפסטה לסיר, מרתיחים שוב ומבשלים לפי הוראות היצרן. 

  6. כשהפסטה מוכנה – מוסיפים  רבע כוס ממי הבישול של הפסטה למחבת הרוטב. 

  7. מוציאים את הפסטה מהמים למסננת.

  8. מחממים את המחבת על אש בינונית ומביאים לרתיחה. 

  9. מוסיפים למחבת את הפסטה, הבזיליקום עלי התרד ופירורי הלחם ומערבבים היטב במשך דקה עד שהרוטב מצפה את הפסטה. 

  10. מעבירים לארבע צלחות הגשה, מפזרים מעל את גבינת הפרמז'ן ופירורי הלחם ומגישים. 

*יש לשים לב לזמן הבישול של הירק ובמידת הצורך לחלוט אותו מראש. 


**אין לכם כוח לבשל? אתם יכולים להזמין את המנה ממסעדת קפה איטליה דרך האתר http://cafe-italia.co.il/

מוצרים מהמתכון

פסטה לינגוויני