לינגוויני ירקות ופירורי לחם
- זמן: 20 דקות
- דרגת קושי: קל
חומרים להכנת 4-5 מנות
500 גרם פסטה יבשה בצורת לינגוויני של De Cecco
125 מ"ל שמן זית
3 שיני שום קצוצות
2 קישואים חתוכים לקוביות בגודל 1/2 ס"מ
2 עגבניות בינוניות, בשלות, חתוכות לקוביות קטנות
1/4 כפית מלח שולחן
1/4 כפית פלפל שחור טחון גס
קורט צ'ילי גרוס
8 עלי בזיליקום קצוצים
1 כוס עלי תרד טריים קצוצים
2 כפות פירורי לחם פנקו
80 גרם גבינת פרמזן מגורדת
אופן ההכנה:
-
יוצקים את שמן הזית למחבת גדולה שיכולה להכיל את כל כמות הפסטה, מוסיפים את השום ומחממים על אש בינונית עד להזהבה.
-
מוסיפים את קוביות הקישואים עד להזהבה.
-
מוסיפים את העגבניות ומבשלים עוד 2 דקות.
-
מוסיפים את המלח, הפלפל והצ'ילי, בוחשים ומסירים מהאש.
-
בסיר גדול מרתיחים מים מומלחים (ביחס של כפית מלח גס לליטר מים). מכניסים את הפסטה לסיר, מרתיחים שוב ומבשלים לפי הוראות היצרן.
-
כשהפסטה מוכנה – מוסיפים רבע כוס ממי הבישול של הפסטה למחבת הרוטב.
-
מוציאים את הפסטה מהמים למסננת.
-
מחממים את המחבת על אש בינונית ומביאים לרתיחה.
-
מוסיפים למחבת את הפסטה, הבזיליקום עלי התרד ופירורי הלחם ומערבבים היטב במשך דקה עד שהרוטב מצפה את הפסטה.
-
מעבירים לארבע צלחות הגשה, מפזרים מעל את גבינת הפרמז'ן ופירורי הלחם ומגישים.
*יש לשים לב לזמן הבישול של הירק ובמידת הצורך לחלוט אותו מראש.