La via Del Tè

תה איטלקי איכותי

איטליה ידועה בעולם כסמן איכות ותשוקה לכל מה שקשור בעולמות הקפה. בשנות השישים, צריכת התה באיטליה הייתה נמוכה מאוד וכללה רק תיוני תה שחור שנקנו בסופר.  Alfredo Carrai בחור צעיר, סוחר קפה בשנות ה 20 לחייו החליט שאין שום סיבה שהאיטלקים, שוחרי האנינות והאיכות יוותרו לעצמם בתחום התה. קארי החליט להביא לאיטליה את התה האיכותי והנדיר ביותר שיוכל למצוא ולחנך את האיטלקים לצריכת תה ברוח טקסי התה של המזרח.

 

אלפרדו מספר על הפעם הראשונה שהוא נתקל בפחית של תה יסמין מהרפובליקה המאוחדת של סין במהלך ביקורו בארה״ב. בלגימה הראשונה הוא הבין שעד היום הוא לא שתה תה אמיתי אלא הסתפק בתה אנגלי פשוט. הטעמים היו מעולמות שלא הכיר וההבנה שמקורות התה מגיעים בעצם מהמזרח ולא מאנגליה הייתה גם הרגע שבו הוא החליט להקדיש את חייו לחיפוש והבאת תה איכותי לאיטליה.

בעקבות ההחלטה יצא אלפרדו למספר מסעות במזרח הרחוק כדי לתור אחר זני תה נדירים, שדות גידול איכותיים וספקים אמינים. הביקור הראשון שלו במזרח יכול למלא ספר הרפתקאות. הוא הגיע לשדות התה הלבן של יונאן, ביצע משאים ומתנים עם מגדלי הדרג׳ילינג והתרגש מהלגימה הראשונה של תה נדיר בשם Gayokuro ביפן. 

la via del let

היחס של משפחת קארי לתה אינו שונה מהיחס של האיטלקים ליין, קפה או אפילו חומץ בלסמי. הם מכבדים את חומרי הגלם הנדירים בעיצוב מרהיב וסביבה שמשרה אווירה שמשקפת את שם המותג  La via Del Tè - The way of tea הרמוניה, רוגע, איכות ותחכום.

לשם הכנת הכתבה, פנינו למומחי התה של המותג כדי לשמוע מהם על טיפים להכנת כוס התה המושלמת. הם שלחו לנו מספר הנחיות.

תה טוב הוא שילוב בין מספר פרמטרים:

  • -איכות העלים

  • -טמפ׳ המים

  • -זמן החליטה

קל להכין תה בינוני ואם עוקבים אחר מספר כללים, קל גם להכין תה איכותי במיוחד.

la via del te

 

חומר הגלם- כמו בכל תחום, זוהי נקודת המוצא שתקבע את איכות התה. עם ניסיון של מעל 60 שנה בתחום יחד עם תשוקה איטלקית לחומרי גלם מעולים La via del te יודעים שתחילתו של כל מוצר איכותי הוא בחיפוש ומציאת המקור הטוב ביותר שיש.

בחברה מקפידים על שימוש בעלי תה שלמים אשר עוברים תהליך של קטיף וייבוש מסורתי אשר שומר על עלי התה מפני שבירה ומשמר את הארומה המקורית.

אחרי שלב הבחירה בעלי תה איכותיים נשאר לנו ללמוד איך להוציא מהם את המיטב.

סוג המים- כוס תה מתבססת כולה השילוב בין עלים למים ולכן חשוב לבחור במים מינרלים או מסוננים. חשוב לא להשתמש במים שעברו חימום או מי ברז אשר יניבו משקה דל בטעמים.

טמפ׳ החליטה הינה פרמטר חשוב שרוב האנשים אנין מייחסים לו מספיק חשיבות. אין חוקיות קבועה לגבי הטמפ׳ הנכונה לחליטה משתנה ע״פ סוג העלים. לתה ירוק או לבן נהוג להשתמש במים בטמפ׳ של

70/80 מעלות C כדי למנוע מרירות של העלים.

תה שחור נחלט בטמפ׳ של 90 מעלות C  בזכות תהליכי הייצור שלו הוא עמיד יותר ואינו הופך מריר.

שיטת מזיגה- מומלץ ליצוק את המים על העלים ולא לטבול את העלים בתוך המים. תהליך זה משפיע על התפתחות הטעים של עלי התה.

 

משך החליטה- לכל תה ישנו משך חליטה אחר, La via del te מציינים על אריזות שלהם את זמן החליטה המתאים לכל תה. חשוב לשים לב לנתון זה כדי למנוע טעמים חזקים ומרירים.

 

 

 

מוצרים מהכתבה

קמומיל  Colonial
אינגליש ברקפסט Colonial
תה ירוק Colonial
ארל גריי Colonial
ג׳ינג׳ר לימון Colonial
תערובת פירות יער Colonial