בחושה שקדים אמרנה

משולמת ליד הקפה
  • זמן: 15 דקות
  • דרגת קושי: קל

צילום ומתכון מאת: קרן אגם מהבלוג ״נשואה למאפייה״

חומרים לתבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ

100 גרם חמאה רכה

½ 1 כוסות(300 גר׳) סוכר לבן

¾  כוס שמן קנולה 

4 ביצים גודל L 

גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 

כפית גרידת לימון

2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל

2 כפיות אבקת אפייה

1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים לאבקה

1 צנצנת (230 גרם) דובדבני אמרנה Fabbri

2 כפות אבקת קורנפלור

2 כפות אבקת סוכר (להגשה)

 

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה במעט חמאה רכה.

  2. במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים במהירות גבוהה סוכר וחמאה עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים לאט תוך כדי פעולת המיקסר את השמן, ואז את הביצים ממשיכים להקציף

 עוד כדקה.

  1. מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים תוך כדי פעולה, גרידת לימון, שמנת חמוצה , קמח, אבקת שקדים ואבקת אפייה מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. בקערה בינונית מערבבים דובדבני אמרנה (מסוננים מהצנצנת) עם קורנפלור. מעבירים את הדובדבנים לתערובת העוגה ומערבבים ממש מעט מעבירים את התערובת לתבנית העוגה ומיישרים.

  2. אופים כ 45-50 דק׳ עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

  3. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

*העוגה נשמרת עד 4 ימים בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב.




מוצרים מהמתכון

 דובדבני אמרנה בסירופ
 דובדבני אמרנה בסירופ