קרם מסקרפונה אמרנה ולימון

טרמיסו קצת אחר
  • זמן: 30 דקות
  • דרגת קושי: בינוני

מתכון וצילום מאת: ענבל לביא מהבלוג פיית העוגיות

לבישקוטים בסירופ אמרנה:

100 מ"ל (שליש כוס ועוד 2 כפות) סירופ דובדבני אמרנה 

200 מ"ל (שלושת רבעי כוס ועוד 2 כפות) מים 

200 גרם (חבילה) בישקוטים

 

לקרם מסקרפונה לימוני:

330 גרם (גביע ושליש) גבינת מסקרפונה

80 גרם (שני שליש כוס) אבקת סוכר, מנופה

1 כפית תמצית וניל

2 כפיות קליפת לימון מגוררת

30 מ"ל (2 כפות) מיץ לימון סחוט טרי

330 מ"ל (כוס ושליש ועוד כף) שמנת להקצפה 38%

 

לעיטור:

120 מ"ל (חצי כוס) שמנת להקצפה 38%

20 גרם (2 כפות) אבקת סוכר 

40 גרם דובדבני אמרנה

מעט סירופ אמרנה, לעיטור

 

אופן ההכנה:

 

  1. לבישקוטים בסירופ אמרנה: מסננים את הסירופ מהדובדבנים ומערבבים עם המים.

  2. לקרם מסקרפונה לימוני: מקציפים קלות במערבל חשמלי את המסקרפונה עם אבקת הסוכר, תמצית וניל, קליפת לימון מגוררת ומיץ לימון לקרם חלק ורך. 

  3. מוסיפים את השמנת בהדרגה תוך כדי הקצפה רק עד לקבלת קרם יציב. 

  4. להרכבה: מרפדים תבנית אינגליש קייק 30x10 ס"מ בניילון נצמד ומשטחים על התחתית שליש מכמות הקרם. 

  5. טובלים את הבישקוטי קצרות ברוטב האמרנה ומניחים בתבנית, חוזרים על הפעולה כך שהקרם מכוסה בבישקוטים. במידת הצורך ניתן לחתוך את הבישקוטים כדי להתאים לגודל התבנית.

  6. חוזרים ומרכיבים שתי שכבות נוספות של קרם ובישקוטים באותו האופן, מכסים את העוגה ומקפיאים ל-6 שעות או למשך הלילה.

  7. מעבירים סכין סביב דפנות העוגה, הופכים אותה על צלחת הגשה ומסירים את הניילון הנצמד.

  8. לעיטור: מקציפים במערבל חשמלי שמנת עם אבקת סוכר לקצפת יציבה, מעבירים לשקית זילוף ומעטרים את העוגה בזילופי קצפת.

  9. מעבירים את העוגה למקרר להפשרה. מעטרים אותה בדובדבני אמרנה לפני ההגשה, מטפטפים מעל סירופ אמרנה ומגישים.





מוצרים מהמתכון

 דובדבני אמרנה בסירופ
 דובדבני אמרנה בסירופ