פסטה ביתית

המדריך להכנת פסטה
  • זמן: 60 דקות
  • דרגת קושי: בינוני

הכנת בצק טרי לפסטה הינה מלאכה פשוטה אך כזו הדורשת מיומנות. דווקא בתוך הפשטות של המפגש בין קמח וביצים יש מקום ליצירתיות ודיוק הבצק והטעמים אליהם רוצים להגיע. חשוב לבחור בקמח ייעודי לייצור פסטה טרייה כדי להגיע למרקם הרצוי. לאחר מכן דרושה מיומנות ידיים ויצירתיות קולינרית כדי להגיש מנת פסטה בעלת מרקם וטעם מושלם.

להכנת בצק לפסטה דרושים שני מרכיבים בלבד: קמח וביצים או קמח ומים.

ישנם מתכונים הכוללים בתוכם גם מלח אך לטעמנו אין צורך- ההמלחה תתבצע במהלך הבישול במי מלח.

בצק פסטה ביצים/ מים

פסטת ביצים: לכל 100 גר׳ קמח מוסיפים 1 ביצה בגודל L

פסטה על בסיס מים: 1 ק״ג קמח מוסיפים בהדרגה עד 220 מ״ל מים + 30 מ״ל שמן זית

  1. יוצרים גומחה בערמה של קמח, יוצקים את הביצים/מים ובעזרת מזלג מתחילים לאחד בין הקמח לביצים/מים. לשים את הבצק למשך 10 דקות לפחות עד שנוצר כדור בצק אחיד ומבריק. לישת הבצק יוצרת את רשת הגלוטן שמחזיקה את הבצק ומאפשרת את האלסטיות שלו. בסוף הלישה, שוטפים ידיים, מנערים את שאריות המים ובידיים רטובות מעט לשים עוד כמה דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש.

  2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למנוחה של לפחות  20 דקות אך מומלץ לילה במקרר. מנוחת הבצק חשובה מאוד, היא מאפשרת את ספיחת הנוזלים לבצק בצורה טובה ואחידה. רידוד הפסטה נעשה במרדדת והעובי הרצוי תלוי בצורה הסופית של הפסטה ובטעם אישי.

אחסון וחיי מדף:

שימוש בקמח 00 שמופק מהחלק הטהור ביותר של גרעין החיטה מאריך את חיי המדף של בצק הפסטה ל 3-5 ימים ומעכב את התפתחות הגוון האפרפר שנוצר בבצק.

מומלץ להקפיא בצק לפסטה (עד 4 חודשים)  לאחר יצירת הצורה הרצויה.

מוצרים מהמתכון

קמח פסטה 00

קמח פסטה 00

12.00 ₪
קמח דורום סמולינה