קציצות דגים ברוטב עגבניות

  • זמן: 40 דקות
  • דרגת קושי: בינוני

למנה הזו מנו ממליצים להשתמש ברוטב עגבניות בשם פומודורינה. 

הפומודורינה עשירה בטעמים של בצל, סלרי, שום וגזר וכמובן עגבניות שמש איטלקיות,הצבע שלה אדום עז והיא משדרגת כל מנה ומתאימה במיוחדת למנות חריפות. תנסו ולא תתאכזבו.

קציצות דגים ברוטב עגבניות

 4-5 מנות

חומרים לקציצות:

600 גר׳ דג לבן טחון פעמיים

1 בצל קטן קצוץ דק

½ חופן פטרוזיליה קצוצה

½ חופן כוסברה קצוצה

חצי פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד

מעט פלפל שחור

½ כף מלח דק

3 כפות שמן זית

לרוטב:

2 כפות שמן זית De Cecco

½ ראש שום פרוס

1 פלפל ירוק חריף פרוס

4 פלפלים  Nestos חתוכים לקוביות.

1 ענף עלי מרווה

1 פחית פומודורינה MENU 

400 מ״ל ציר ירקות או מים

½ כפית כמון

כף פפריקה

¼ כפית פלפל שחור

½ כפית מלח

אופן ההכנה:

  • להכנת הקציצות מערבבים את כל החומרים יחד ולשים את המסה כשתי דקות עד שהיא אחידה לגמרי. יוצרים כדורים קטנים ומניחים בצד.

  • להכנת הרוטב, מטגנים קלות את השום, פלפל חריף, פלפל קלוי ומרווה. מוסיפים את הפומודורינה ומבשלים כ 5 דקות. מוסיפים בהדרגה את הציר ירקות כל 2-3 דקות עד שהרוטב במידת סמיכות בינונית. מוסיפים את התבלינים - כמון, פפריקה, פלפל שחור ומלח ומערבבים.

  • מוסיפים בעדינות את קציצות הדגים למחבת, מכסים ומבשלים כ 5 דקות. הופכים ומבשלים עוד 5 דקות.

  • מגישים חם עם לחם לניגוב הרוטב או אורז.



מוצרים מהמתכון

רוטב פומודורינה
פלפל אדום קלוי
שמן זית כתית טהור