תבשיל קוקוס טבעוני

תבשיל ירקות עשיר בקוטב קטיפתי
  • זמן: 10 דקות
  • דרגת קושי: קל

מנה עשירה בטעם וצבע, טעמי הקוקוס משתלבים נהדר עם ניחוחות הג׳ינג׳ר והשום. עושר של ירקות וקוביות טופו הופכים את המנה הזו לארוחה מלאה, בריאה והכי חשוב...טעימה.

חומרים להכנת 4-5 מנות

2 כפות שמן זית

3 שיני שום קצוצות

1 כף שורש ג'ינג'ר מגורד

2 כוסות פרחי כרובית קטנים

1 כוס קוביות דלורית

1 כוס שעועית ירוקה עדינה

1 חבילת טופו ( 250 גרם) חתוכה לקוביות

2 כפות סויה 

1 כפית סילן/דבש

1 בקבוק (500 מ״ל) קרם קוקוס Ampawa

כף מיץ לימון/ליים

להגשה:

חופן עלי כוסברה טריים

חופן אגוזי קשיו קלויים



אופן ההכנה:

  1. במחבת רחבה ועמוקה מחממים שמן זית, מוסיפים שום וג׳ינג׳ר ומטגנים קלות. מוסיפים פרחי כרובית, דלורית, שעועית ירוקה עדינה וקוביות הטופו ומטגנים כ 5-7 דקות.

  1. יוצקים קרם קוקוס, סויה וסילן/דבש ומבשלים על אש נמוכה כ 20 דקות עד שהירקות רכים. מוסיפים מיץ לימון, טועמים ואם צריך מתקנים תיבול (אפשר להוסיף מעט סויה למליחות וסילן למתיקות אם חסר).

  2. מגישים על אורז (יסמין או מלא) עם עלי כוסברה וחופן אגוזי קשיו קלויים.

 

*ניתן לגוון ולשנות את הירקות לפי בחירתכם.



מוצרים מהמתכון

קרם קוקוס (1 ליטר)
קרם קוקוס (500 מ״ל)