תבשיל קוקוס טבעוני
- זמן: 10 דקות
- דרגת קושי: קל
מנה עשירה בטעם וצבע, טעמי הקוקוס משתלבים נהדר עם ניחוחות הג׳ינג׳ר והשום. עושר של ירקות וקוביות טופו הופכים את המנה הזו לארוחה מלאה, בריאה והכי חשוב...טעימה.
חומרים להכנת 4-5 מנות
2 כפות שמן זית
3 שיני שום קצוצות
1 כף שורש ג'ינג'ר מגורד
2 כוסות פרחי כרובית קטנים
1 כוס קוביות דלורית
1 כוס שעועית ירוקה עדינה
1 חבילת טופו ( 250 גרם) חתוכה לקוביות
2 כפות סויה
1 כפית סילן/דבש
1 בקבוק (500 מ״ל) קרם קוקוס Ampawa
כף מיץ לימון/ליים
להגשה:
חופן עלי כוסברה טריים
חופן אגוזי קשיו קלויים
אופן ההכנה:
-
במחבת רחבה ועמוקה מחממים שמן זית, מוסיפים שום וג׳ינג׳ר ומטגנים קלות. מוסיפים פרחי כרובית, דלורית, שעועית ירוקה עדינה וקוביות הטופו ומטגנים כ 5-7 דקות.
-
יוצקים קרם קוקוס, סויה וסילן/דבש ומבשלים על אש נמוכה כ 20 דקות עד שהירקות רכים. מוסיפים מיץ לימון, טועמים ואם צריך מתקנים תיבול (אפשר להוסיף מעט סויה למליחות וסילן למתיקות אם חסר).
-
מגישים על אורז (יסמין או מלא) עם עלי כוסברה וחופן אגוזי קשיו קלויים.
*ניתן לגוון ולשנות את הירקות לפי בחירתכם.