קרטיב מנגו קוקוס

קרטיבים קלים להכנה בבית
  • זמן: 20 דקות
  • דרגת קושי: קל

חומרים להכנת 8-10 קרטיבים

תבנית קרטיבים (אנכית) ומקלות

1 כוס פרי קפוא (מנגו, אננס, פטל, בננה, פסיפלורה)

¼ 1  + ¼ כוס קרם קוקוס Ampawa

1 כף גרידת לימון

לסירופ סוכר (טמפ׳ החדר)

¾ כוס סוכר

¾ כוס מים

3 פרוסות ג׳ינג׳ר

1 ענף למון גראס חתוך לאורכו (לא חובה)

1 פרוסת לימון

 

אופן ההכנה

  1. מכינים את סירופ הסוכר- בסיר קטן על אש בינונית, מבשלים את כל מרכיבי הסירופ למשך 7 דקות. מעבירים לכלי לצינון וממתינים עד שהסירופ בטמפ׳ החדר לפני שממשיכים במתכון.

  2. שמים בבלנדר את הפירות עם ¼ כוס קרם קוקוס וטוחנים למחית חלקה.

  3. בכלי נפרד, מערבבים ¼ 1 כוסות קרם קוקוס עם סירופ הסוכר וגרידת לימון. טועמים מהתערובת- המתיקות צריכה להיות מעט מתוקה מידי לטעמכם כיוון שלאחר ההקפאה המתיקות מתמתנת.

  4. להרכבת הקרטיבים- מניחים כף ממחית הפירות בתחתית כל תבנית. יוצקים בעדינות את תערובת הקוקוס עד כ- ½ ס״מ לפני קצה התבנית. מכסים ומניחים מקל במרכז. מקפיאים למשך 6 שעות או לילה.

  5. כדי לשלוף את הקרטיבים, מומלץ להניח את התבנית תחת מים זורמים בטמפ׳ חמימה למשך כמה שניות ולחלץ.  מומלץ לחלץ את כל הקרטיבים ולשמור אותם בקופסא במקפיא למשך חודש.

מוצרים מהמתכון

קרם קוקוס (500 מ״ל)