קרטיב מנגו קוקוס
- זמן: 20 דקות
- דרגת קושי: קל
חומרים להכנת 8-10 קרטיבים
תבנית קרטיבים (אנכית) ומקלות
1 כוס פרי קפוא (מנגו, אננס, פטל, בננה, פסיפלורה)
¼ 1 + ¼ כוס קרם קוקוס Ampawa
1 כף גרידת לימון
לסירופ סוכר (טמפ׳ החדר)
¾ כוס סוכר
¾ כוס מים
3 פרוסות ג׳ינג׳ר
1 ענף למון גראס חתוך לאורכו (לא חובה)
1 פרוסת לימון
אופן ההכנה
-
מכינים את סירופ הסוכר- בסיר קטן על אש בינונית, מבשלים את כל מרכיבי הסירופ למשך 7 דקות. מעבירים לכלי לצינון וממתינים עד שהסירופ בטמפ׳ החדר לפני שממשיכים במתכון.
-
שמים בבלנדר את הפירות עם ¼ כוס קרם קוקוס וטוחנים למחית חלקה.
-
בכלי נפרד, מערבבים ¼ 1 כוסות קרם קוקוס עם סירופ הסוכר וגרידת לימון. טועמים מהתערובת- המתיקות צריכה להיות מעט מתוקה מידי לטעמכם כיוון שלאחר ההקפאה המתיקות מתמתנת.
-
להרכבת הקרטיבים- מניחים כף ממחית הפירות בתחתית כל תבנית. יוצקים בעדינות את תערובת הקוקוס עד כ- ½ ס״מ לפני קצה התבנית. מכסים ומניחים מקל במרכז. מקפיאים למשך 6 שעות או לילה.
-
כדי לשלוף את הקרטיבים, מומלץ להניח את התבנית תחת מים זורמים בטמפ׳ חמימה למשך כמה שניות ולחלץ. מומלץ לחלץ את כל הקרטיבים ולשמור אותם בקופסא במקפיא למשך חודש.