הקרם של הקוקוס

למה חשוב לבחור קרם קוקוס איכותי?

הקוקוס נכנס למטבח של הצרכן הישראלי בזכות החשיפה למאכלים מהמזרח כמו הודו ותאילנד. אבל היתרון העצום שלו בישראל נובע מהיותו תחליף נהדר למוצרי חלב בתחום האפייה והקונדיטוריה. 

קרם קוקוס

ניתן למצוא היום מגוון רחב של מוצרי קוקוס הנבדלים אחד מהשני באחוזי השומן, שיטות האריזה ושיטות השימור וכמובן הטעם הסופי. כצרכנים חשוב להשתמש במוצרים שמצליחים לשמר את הטעם הטרי של קוקוס סחוט, טעמי לוואי של שימור נפוצים מאוד במוצרים רבים ומשפיעים כמובן על הטעם הסופי של המנות.

למה  אמפאווה?

כי הוא הכי קרוב לטעם של קרם קוקוס טרי 

כי יש לו מתיקות עדינה

כי הוא ללא חומרים משמרים

כי אפשר להשתמש בו במגוון גדול מאוד של מנות, קינוחים ושייקים.

כי אריזת הבקבוק נהדרת לשימוש חלקי והקרם נשמר לפחות למשך 10 ימים מיום הפתיחה!

כי הוא כשר

היום קיים מגוון הגדול של מוצרי קוקוס שיוצרים בלבול לא מבוטל אצל הצרכנים שמנסים להבין מה משמעות של כל שם ולאיזה שימושים המוצר מתאים.

אז בואו נעשה קצת סדר:

מי קוקוס- זהו בעצם הנוזל הצלול הנמצא בתוך הקוקוס כשהוא עדיין ירוק. ניתן לצרוך אותו ישירות מהקוקוס והוא עשיר באלקטרוליטים ואשלגן. ניתן להשיג היום מגוון משקאות המבוססים על הנוזל בתוספת פירות.

נוזל קוקוס- באנגלית הוא נקרא "coconut milk" בזכות הסמיכות והצבע שדומים לחלב. בארץ, הוא נקרא״ נוזל קוקוס״. הנוזל הינו בעל אחוזי שומן הנעים בין 10-17%. הוא מתאים לבישול רטבי קארי תאילנדי והודי, מרקים, רטבים ושייקים.

קרם קוקוס- מוצרים הנקראים קרם קוקוס הינם בעלי סמיכויות. חלקם ממש מזכירים שמנת וחלקם דלילים יותר. אחוזי שומן גבוהים מ 18%. הקרם מתאים לשימוש במגוון מתכונים תאילנדים והודיים וכתחליף עשיר לקינוחים ללא מוצרי חלב.

*חשוב לציין שבכל העולם המוצר נקרא Coconut milk.  בארץ, תקנה של משרד הבריאות אינה מאפשרת לקרוא למוצר שאינו חלבי ״חלב״ ולכן רוב המוצרים נקראים ״נוזל קוקוס״.

עץ הקוקוס מסמל שפע. זהו עץ נדיב, הגזע והענפים משמש לייצור ריהוט, העלים הגדולים משמשים לשזירת סלסלות והפרי עצמו מספק חומר גלם למגוון גדול של מוצרים בתחום המזון והקוסמטיקה.

עצי קוקוס גדלים באזורים חמים ולחים כמו הודו, דרום מזרח אסיה, אוסטרליה ואפילו באזור המפרץ הפרסי. בכל שנה צומחים כ 20 מיליארד קוקוסים ברחבי העולם!!

הכנת חלב קוקוס הינה מלאכה פשוטה שנעשית כמעט בכל בית או שוק מקומי בתאילנד באופן יומיומי. את הבשר הלבן של הקוקוס מגרדים, מוסיפים מעט מים חמים וסוחטים את הנוזלים. הסחיטה הראשונה מניבה את הקרם קוקוס העשיר. לאחר מכן, מוסיפים מעט יותר מים ובסחיטה השניה והשלישית נוצר נוזל קוקוס.

האתגר הגדול של מוצרי קוקוס משומרים הוא ״לתפוס״ את הטריות.

Ampawa הינו יצרן קרם קוקוס מהגדולים בתאילנד עם ניסיון של מעל 25 שנה בתחום. מעל 200,000 קוקוסים נאספים במטעים מידי יום ומועברים ישירות למפעל לעיבוד ואריזה. בתהליכי הייצור של קוקוס Ampawa מצליחים לשמר את הטעם הטרי בזכות הקפדה מהירות העיבוד ושיטות הסטריליזציה- טחינה, סטריליזציה וקירור המוצר נעשים בתוך מספר שעות בלבד. בזכות מחלקת המחקר והפיתוח של החברה נולד פיתוח ייחודי של אריזת הבקבוק הסטרילי אשר לוכד את עומק הטעמים של קרם קוקוס טרי ללא חומרים משמרים.

מוצרים מהכתבה

רוטב קארי אדום
מחית קארי מסמאן
קרם קוקוס

קרם קוקוס

19.90 ₪
קרם קוקוס (500 מ״ל)

קרם קוקוס (500 מ״ל)

Special Price 9.50 ₪

מחיר רגיל: 12.00 ₪