שיפודי עוף ואורז קוקוס
- זמן: 30 דקות
- דרגת קושי: בינוני
חומרים להכנת 4 מנות
½ ק״ג פילה עוף
למרינדה
½ כוס קרם קוקוס Ampawa
1 כף סויה
1 כף רוטב צ׳ילי מתוק
1 כפית ג׳ינג׳ר מגורד
1 שן שום כתושה
1 כפית שמן קוקוס או שמן שומשום
לאורז
1 כף גדושה שמן קוקוס או צמחי
2 כוסות אורז יסמין
2 כוסות מים
½ 1 כוסות קרם קוקוס Ampawa
2 כפיות מלח
2 כפות עירית קצוצה
אופן ההכנה:
-
מערבבים את כל חומרי המרינדה ומניחים את פילה העוף בתערובת. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות (אפשר גם ללילה).
-
משפדים כל נתח פילה על שיפוד קצר. מחממים מחבת פסים עם מעט שמן צמחי.
-
צולים את העוף כ- 3 דקות על כל צד עד שהוא שחום.
-
להכנת האורז: מחממים סיר בינוני עם שמן, מוסיפים את האורז ומערבבים היטב כך שהאורז מצופה לחלוטין בשמן. מוסיפים מלח ומערבבים.
-
יוצקים לסיר קרם קוקוס ומים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
-
מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך 10 דקות נוספות.
-
מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה למשך 15 דקות. פותחים מערבבים בעזרת כף עץ את העירית לתוך האורז.