שיפודי עוף ואורז קוקוס

ארוחת צהריים אסיאתית
  • זמן: 30 דקות
  • דרגת קושי: בינוני

חומרים להכנת 4 מנות

½ ק״ג פילה עוף 

למרינדה

½ כוס קרם קוקוס Ampawa

1 כף סויה

1 כף רוטב צ׳ילי מתוק

1 כפית ג׳ינג׳ר מגורד

1 שן שום כתושה

1 כפית שמן קוקוס או שמן שומשום

לאורז

1 כף גדושה שמן קוקוס או צמחי

2 כוסות אורז יסמין

2 כוסות מים

½ 1 כוסות קרם קוקוס Ampawa

2 כפיות מלח

2 כפות עירית קצוצה

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל חומרי המרינדה ומניחים את פילה העוף בתערובת. מעבירים למקרר   לשעתיים לפחות (אפשר גם ללילה). 

  2. משפדים כל נתח פילה על שיפוד קצר. מחממים מחבת פסים עם מעט שמן צמחי.

  3. צולים את העוף כ- 3 דקות על כל צד עד שהוא שחום.

  4. להכנת האורז: מחממים סיר בינוני עם שמן, מוסיפים את האורז ומערבבים היטב כך שהאורז מצופה לחלוטין בשמן. מוסיפים מלח ומערבבים.

  5. יוצקים לסיר קרם קוקוס ומים, מערבבים ומביאים לרתיחה.

  6. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך 10 דקות נוספות.

  7. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה למשך 15 דקות.  פותחים מערבבים בעזרת כף עץ את העירית לתוך האורז.

מוצרים מהמתכון

קרם קוקוס (500 מ״ל)
רוטב סויה בהיר