עוגת ביסקוויטים פיסטוק ואמרנה

קלאסיקה של ילדות בטעם של מבוגרים
  • זמן: 30 דקות
  • דרגת קושי: בינוני

מתכון וצילום מאת: חן שוקרון מהבלוג ״מתוקים שלי״

תבנית בקוטר 18 ס״מ ובגובה 10 ס״מ

 

לשכבות - 

1 שרוול (250 גרם) ביסקוויטים

למלית – 

2 מיכלים (500 מ״ל) שמנת מתוקה 38%

2 גביעים (500 גרם) גבינת מסקרפונה

50 גרם מחית פיסטוק מ-100% פיסטוק

2 כפות (30 מ״ל) ליקר פיסטוק (אפשר להחליף בכל ליקר אחר או בברנדי או ברום)

1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר

 

1 צנצנת (230 גרם) דובדבני אמרנה Fabbri

 

לעיטור – 

דובדבני אמרנה בסירופ

פיסטוק קצוץ גס

 

שקף לאפייה (לתבנית עגולה)

 

מכינים את המלית  

  1. בקערת המיקסר עם בלון הקצפה מקציפים במהירות איטית את כל חומרי המלית רק עד ליצירת תערובת אחידה. מגבירים את מהירות המיקסר ומקציפים במהירות בינונית-גבוהה בהקצפה קצרה ורק עד לקבלת תערובת סמיכה (יש להיזהר מהקצפת יתר). 

  2. מרכיבים את העוגה – מרפדים את בסיס התבנית בשכבה אחידה של ביסקוויטים (אפשר לשבור חלק מהביסקוויטים כך שיתאימו פנימה). מצפים בחמישית (כ-140 גרם) מהמלית, מיישרים את פניה. מפזרים מעל דובדבני אמרנה. חוזרים על הפעולות 4 פעמים נוספות. מסיימים בשכבה של מלית ומחליקים.

  3. מכסים את התבנית ושומרים לילה בקירור.

  4. לפני ההגשה מומלץ לשמור במקפיא לחצי שעה-שעה כדי לאפשר חילוץ חלק מהשקף. 

  5. מעטרים בדובדבני אמרנה ובפיסטוק קצוץ.

מוצרים מהמתכון

 דובדבני אמרנה בסירופ
 דובדבני אמרנה בסירופ