פסטה בולונז

מתכון מנצח למאכל שכולם אוהבים
  • זמן: 60 דקות
  • דרגת קושי: בינוני

עוד לא נתקלנו בילד או מבוגר שלא אוהב ספגטי בולונז. ואם יש כזה בקהל אז כנראה שהוא לא טעם את הבולונז הזה!!

קל מאוד להכין בולונז אבל ההצלחה תלויה באיכות המרכיבים. בשר לא שמן מידי טחון דק, רוטב עגבניות איכות ואדום עז. שימוש בבצל, גזר וסלרי- אל תוותרו עליהם, הם אלו שנותנים את הטעם העמוק של הרוטב. אם טוחנים את המרכיבים במעבד מזון אז גם הילדים הכי ״אנטי ירקות״ שיש לא ישמו לב שהכנסתם אותם.

בולונז

חומרים ל5-6 מנות

500 גר׳ פסטה ארוכה De Cecco

500 גר' בשר בקר טחון

3 כפות שמן זית De Cecco

1 גזר בינוני (או שניים קטנים) מקולף

1 בצל בינוני חתוך לרבעים

3 שיני שום

3 מקלות סלרי ללא עלים

3 כפות רכז עגבניות Mutti Doppio

1 בקבוק רוטב עגבניות פאסטה (700 מ"ל)  Mutti 

2 עלי דפנה

מלח/פלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:

1.מכניסים את כל הירקות- גזר, בצל, סלרי ושום למעבד מזון וטוחנים בפולסים עד שהם טחונים דק אבל לא מחית.

2.מחממים שמן זית בסיר ברזל או במחבת עמוקה ומעבירים את תערובת הירקות. מטגנים כ 5 דקות עד שהירקות מתרככים מעט.

3.מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים על אש גבוהה עד שהבשר כולו משנה את צבעו. מוסיפים רכז עגבניות ומערבבים. מוסיפים את הפאסטה ועלי הדפנה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

4.מנמיכים את האש ומבשלים על האש הכי קטנה למשך שעה לפחות. אפשר גם שעתיים, שלוש אם יש זמן.

5.מבשלים 500 גר' פסטה כשתי דקות פחות מההוראות היצרן למצב אל דנטה. לוקחים חצי כוס ממי הבישול ומוסיפים לבולונז ומערבבים.

6.מסננים את הפסטה ומעבירים לסיר עם הרוטב. מערבבים ומבשלים יחד כ 5 דקות על שהרוטב עוטף את הפסטה.



מוצרים מהמתכון

פסטה פפרדלה
עגבניות מרוסקות Polpa
פאסטה

פאסטה

Special Price 9.50 ₪

מחיר רגיל: 12.00 ₪

רכז עגבניות בשפופרת