קארי אדום
- זמן: 15 דקות
- דרגת קושי: בינוני
קארי אדום עם בשר ושעועית ירוקה
תבשיל בשר המבוסס על מחית קארי אדומה וקרם קוקוס. מנה חריפה ועשירה בטעמים של צ׳ילי אדום ותבלינים אסייתים. ניתן להכין עם בקר/עוף/ דגים או טופו ולגוון גם בסוגי הירקות.
חומרים ל 5-6 מנות
2-3 כפות שמן צמחי
70 גרם מחית קארי אדומה Blue Elephant
400 מ״ל קרם קוקוס
500 גרם רצועות סינטה/שייטל מיושן חתוכות דק
150 גרם שעועית ירוקה חלוטה קלות
1 כוס עגבניות שרי חצויות
2 כפות רוטב דגים Blue Elephant
1 כף סוכר חום או סוכר דקלים
להגשה:
חופן בצל ירוק חתוך גס
חופן עלי בזיליקום
אורז יסמין Blue Elephant
אופן ההכנה
-
מחממים את השמן בסיר עמוק. מוסיפים את מחית הקארי ומטגנים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהמחית סופגת היטב את השמן ועולה ניחוח חזק.
-
מוסיפים מחצית מכמות קרם הקוקוס ומערבבים היטב. לאחר 2 דקות, כשהתערובת אחידה וסמיכה, מוסיפים את יתרת קרם הקוקוס ומביאים לרתיחה עדינה.
-
מוסיפים את הירקות והבשר, מבשלים ברתיחה עדינה נמוכה 10 דקות עד שהבשר מבושל.
-
מוסיפים לתבשיל את הסוכר והרוטב דגים וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
לפני ההגשה, מוסיפים עלי בזיליקום טריים וחופן בצל ירוק ומגישים לצד אורז יסמין.