ניוקי אפוי ברוטב עגבניות
- זמן: 30 דקות
- דרגת קושי: בינוני
מנה של ״הכל במחבת אחת״, מהירה, משביעה וכל כך טעימה. אפשר להכין אותה גם עם פסטה אבל היא נהדרת עם ניוקי.
חומרים ל 4 מנות
1 חב ניוקי De Cecco מבושלת לפי הוראות ההכנה ומסוננת
300 גרם תרד בייבי או תרד תורכי
1 פחית Mutti עגבניות שרי
3 שיני שום פרוסות
2 כדורי מוצרלה טרייה
חופן זיתי קלמטה מגולענים
צרור קטן עלי בזיליקום טריים
מלח ופלפל שחור גרוס
3 כפות שמן זית De Cecco
חצי כוס פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
-
מחממים תנור ל 180 מעלות
-
בינתיים מחממים סיר נמוך ורחב ומחממים שמן זית, מוסיפים שום ומערבבים דקה,
-
מוסיפים זיתים ותרד, מערבבים עד שהתרד מאבד מנפחו
-
מוסיפים עגבניות שרי משומרות, מערבבים ומתבלים במלח ופלפל שחור.
-
מביאים לרתיחה, מוסיפים כמה עלי בזיליקום ואת הניוקי שבישלנו.
-
קורעים את כדורי המוצרלה ומניחים מעל הניוקי, מפזרים פרמז.
-
אופים למשך 20 דק או עד שהמוצרלה זהובה ומבעבעת מפזרים את יתרת עלי הבזליקום ומגישים