פטוצ׳לה אליו אוליו ארטישוק
- זמן: 10 דקות
- דרגת קושי: קל
מנת פסטה שעושה שימוש בכל מה שיש לכם במקרר או במזווה, טעים חזקים משתלבים נהדר עם פסטה פטוצ׳לה, פסטה ארוכה ועבה.
חומרים להכנת 4-5 מנות
500 גרם פסטה פטוצ׳לה De Cecco
2 כפות שמן זית
3 ראשי ארטישוק חתוכים לשמיניות
2 שיני שום פרוסות
¼ כוס זיתי קלמטה
4-5 גבעולי אספרגוס חלוטים
¼ כוס עגבניות לחות
1-2 כפות צלפים
⅓ כוס מי בישול של הפסטה
מלח/ פלפל
אופן ההכנה:
-
מבשלים את הפסטה ע״פ הוראות ההכנה. שומרים בצד ⅓ כוס מי בישול.
-
מחממים שמן זית במחבת גדולה (שיכולה להכיל את הפסטה) מוסיפים את הארטישוקים וצורבים 2-3 דקות.
-
מוסיפים שום, זיתים, אספרגוס, עגבניות וצלפים וממשיכים להקפיץ עוד 5 דקות עד שכל המרכיבים צרובים.
-
מוסיפים את מי הבישול של הפסטה ומערבבים.
-
מעבירים למחבת את הפסטה המוכנה ומקפיצים כ 5 דקות עד שהיא סופגת את כל הטעמים.
-
מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.