פטוצ׳לה אליו אוליו ארטישוק

ממסעת פומו
  • זמן: 10 דקות
  • דרגת קושי: קל

מנת פסטה שעושה שימוש בכל מה שיש לכם במקרר או במזווה, טעים חזקים משתלבים נהדר עם פסטה פטוצ׳לה, פסטה ארוכה ועבה.

חומרים להכנת 4-5 מנות

500 גרם פסטה פטוצ׳לה De Cecco

2 כפות שמן זית

3 ראשי ארטישוק חתוכים לשמיניות

2 שיני שום פרוסות

¼ כוס זיתי קלמטה

4-5 גבעולי אספרגוס חלוטים

¼ כוס עגבניות לחות

1-2 כפות צלפים

⅓ כוס מי בישול של הפסטה

מלח/ פלפל 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפסטה ע״פ הוראות ההכנה. שומרים בצד ⅓ כוס מי בישול.

  2. מחממים שמן זית במחבת גדולה (שיכולה להכיל את הפסטה) מוסיפים את הארטישוקים וצורבים 2-3 דקות.

  3. מוסיפים שום, זיתים, אספרגוס, עגבניות וצלפים וממשיכים להקפיץ עוד 5 דקות עד שכל המרכיבים צרובים.

  4. מוסיפים את מי הבישול של הפסטה ומערבבים.

  5. מעבירים למחבת את הפסטה המוכנה ומקפיצים כ 5 דקות עד שהיא סופגת את כל הטעמים. 

  6. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

 

מוצרים מהמתכון

ארטישוק מתובל
צלפים בחומץ
שמן זית כתית טהור
ארטישוק חתוך לרבעים