ארנצ׳יני

כדורי ריזוטו ממולאים במוצרלה
  • זמן: 60 דקות
  • דרגת קושי: קשה

ארינצ׳יני היא מנה מאוד פופולרית באיטליה, היא מוגשת בעיקר כפתיח לארוחה. הכנת ארינצ׳יני דורשת הכנת ריזוטו כבסיס ולאחר מכן כשהוא קר ממלאים בגבינה ומטגנים. את רוטב העגנבניות ניתן להכין עם רוטב פומודורינה של Menu או רוטב פולפה של Mutti.

חומרים להכנת 25 כדורים

לריזוטו:

כף חמאה

כף וחצי שמן זית

250 גר׳ ריזוטו (ארבוריו או קרנרולי של  principato Di Lucedio)

½ בצל בינוני קצוץ דק מאוד

½ כרישה קצוצה דק מאוד

¼ כוס יין לבן

1250 מ״ל  ציר ירקות

¼ כפית אגוז מוסקט

30 גר׳ פרמז׳אנו רג׳יאנו מגורד

½ כפית מלח

2 כוסות פירורי לחם

200 גר׳ גבינת מוצרלה חתוכה לקוביות בגודל 1 ס״מ

שמן לטיגון עמוק

לרוטב:

400 גר׳ עגבניות משומרות- פומודורינה/ פולפה

125 מ״ל (½ כוס) ציר ירקות

50 מ״ל שמנת

ענף בזיליקום

כף פרמז׳אנו רג׳יאנו מגורד

קורט מלח

קורט צ׳ילי



אופן ההכנה:

להכנת הריזוטו

  1. מחממים שמן זית וחמאה במחבת ומאדים את הבצל כ 2 דקות ומוסיפים את הכרישה.לאחר מספר דקות, מוסיפים את האורז ומטגנים קלות עד לשקיפות.
  2. מגבירים את האש, מוסיפים את יין לבן ומערבבים עד להספגת הנוזלים. מוסיפים 2 מצקות של ציר ירקות חם, מערבבים ונותנים לאורז לשבת עד להספגה. חוזרים על הפעולה ארבע פעמים, עד שהריזוטו מגיע למרקם אל דנטה.
  3. לאחר הסבב הרביעי, מוסיפים אגוז מוסקט, מלח ופרמזן מערבבים ומורידים מהאש. שמים את הריזוטו בקערה, מכסים בנייר אפייה ומעבירים לקירור מוחלט.
  4. לאחר שהריזוטו קר, לוקחים כדור אורז, משטחים על כף היד לדיסקית עגולה, מניחים קוביית גבינת מוצרלה וסוגרים את הכדור. מצפים בפירורי לחם.
  5. מחממים סיר קטן עם שמן עמוק ובנתיים מכינים את הרוטב.
  6. טוחנים את רוטב העגבניות ומעבירים למחבת חמה יחד עם ענף בזיליקום, מבשלים כ 2 דקות, מוסיפים את הציר ירקות והשמנת ומערבבים. מתבלים במלח וצ׳ילי ומבשלים עוד 2 דקות.
  7. מטגנים את כדורי הארנצ׳יני בשמן עד להזהבה- בודקים כדור אחד כדי לוודא שהמוצרלה נמסה.
  8. להגשה- מניחים רוטב עגבניות בתחתית הצלחת ומעליה את הארנצ׳יני החם.

מוצרים מהמתכון

רוטב פומודורינה
ריזוטו ארבוריו